Szymon Marciniak, àrbitre del partit Atlètic de Madrid - Reial Madrid, tornada dels vuitens de final (Europa Press)
Lliga de Campions

Se salten el criteri de la FIFA en el penal de Julián Álvarez

Marciniak no va tenir en compte l'excepció de les relliscades accidentals que no permeten treure cap avantatge

Redacció Esport3Actualitzat

El penal anul·lat a Julián Álvarez obliga a fer una repassada al reglament de la IFAB, l'organisme que unifica el criteri arbitral a nivell global. La realitat és que la regla 14 estipula que si el llançador del penal frega la pilota per segona vegada abans que un altre jugador la toqui, es concedeix un tir lliure indirecte a l'equip rival des del lloc de la infracció.

En una tanda de penals aquest desenllaç no es pot donar, de manera que el col·legiat ha d'optar per invalidar el llançament, tal com va decretar el polonès Szymon Marciniak al Metropolitano. Ara bé, analitzant els antecedents de penals de "doble toc" s'arriba a un precedent del 1999 en què la FIFA va destacar una excepció per preservar l'esperit de la norma. Aquesta excepció són, precisament, les relliscades accidentals com la que va afectar l'Araña. 

Aquell precedent és el gol de l'argentí Martín Palermo en què el Tità del Boca Juniors va transformar el penal tot i relliscar. La FIFA va revisar el cas i ho va donar per vàlid argumentant que el jugador no en va treure cap avantatge. Ho va fer amb aquestes paraules:

"El gol és considerat vàlid. El jugador va tocar accidentalment la pilota per segona vegada després d'una relliscada."

Una recopilació de penals de "doble toc" amb decisions arbitrals divergents

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

Anar al contingut