Ciclistes passant per Montserrat (La Volta)

La Volta a Catalunya torna a Montserrat 30 anys després

L'emblemàtica localització acollirà un final d'etapa, coincidint amb el mil·lenari del monestir
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
La Volta

Per tercer cop en la seva història, Montserrat serà el punt d'arribada d'etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. L'organització de la competició, Ferrocarrils de la Generalitat i l'Abadia de Montserrat han arribat a un acord perquè una de les set jornades de la competició acabi en un dels paisatges més representatius de Catalunya, coincidint també amb el mil·lenari del monestir.

Fa 30 anys, el 1995, va tenir lloc una etapa amb sortida de Manlleu i finalització a Montserrat que va guanyar Laurent Jalabert, destacat ciclista francès dels anys 90. El 1960, la muntanya va acollir una cronoescalada i el mallorquí Antonio Karmany, un dels millors especialistes de l'època a la muntanya, va ser-ne el vencedor.

Rubèn Peris, director general de la Volta Ciclista a Catalunya, celebra la tornada de la competició a l'emblemàtica localització:

"Per a l'organització de la Volta, més enllà del simbolisme que representa la muntanya, es tracta d'un repte logístic important, ja que parlem d'una prova UCI World Tour que mou un teixit humà de 800 persones i nombrosos vehicles d'organització, autobusos d'equips... El que tenim clar és que les imatges que ens deixarà faran la volta al món i seran recordades per la seva bellesa i espectacularitat."

Volta 2025

De moment, s'han anunciat pocs detalls de la Volta del 2025. Entre les certeses confirmades, se sap que la 104a edició tindrà lloc del 24 al 30 de març i que es repetirà un dels finals més celebrats d'aquest 2024. El recorregut entre Berga i Queralt serà el protagonista del dissabte 29 de març.

La massiva assistència de públic i les facilitats de les autoritats locals l'any passat han sigut factors decisius perquè l'organització decidís tornar a la comarca del Berguedà.

ARXIVAT A:
La Volta
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut