Toni Bou aconsegueix el campionat mundial de trial

Toni Bou i Laia Sanz, campions del món de trial

El dos pilots catalans s'han imposat al TrialGP de Portugal per sumar el 15è i el 14è campionat del món de trial, respectivament
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Laia Sanz

El TrialGP de Portugal era una cita clau perquè Toni Bou i Laia Sanz continuessin fent història. El de Piera tenia pràcticament sentenciat el campionat mundial, mentre que la de Corbera de Llobregat havia de superar Emma Bristow a la classificació. Cap dels dos ha fallat a Portugal i han sumat un títol més al seu llarg palmarès.

Toni Bou ha guanyat la prova amb un total de 20 punts de penalització, que li han servit per aconseguir el seu 15è campionat del món de trial a l'aire lliure consecutiu. El pilot d'Honda ha estat implacable a Gouveia, on només se li ha acostat Adam Raga, segon de la prova. Amb la nova victòria, Bou suma un total de 29 campionats mundials de trial, entre els indoor i els outdoor.

Laia Sanz, campiona del món de trial (@LaiaSanz_)

Laia Sanz recupera la corona mundial

Després de vuit anys sense competir al mundial de trial, Laia Sanz torna a ser campiona del món de trial a l'aire lliure. La pilot catalana necessitava quedar al davant d'Emma Bristow al TrialGP de Portugal. La britànica era la vigent campiona mundial, però després d'una prova pràcticament perfecta, la de Corbera de Llobregat ha aconseguit fer fet vuit punts menys que Bristow.

Al Gran Premi d'Espanya, a Pobladura de las Regueras, Sanz va cedir el liderat de la general, per només un punt, a Bristow. D'aquesta manera, el TrialGP de Portugal, a Gouveia, era decisiu en la lluita pel títol, que finalment ha aconseguit la pilot de GasGas per 14a vegada.