L'algoritme decideix: tres catalans entre els finalistes del Golden Boy

Dos futbolistes del Barça i un del Girona opten a rellevar Gavi en el palmarès del guardó
Redacció Esport3 Actualitzat

Tres futbolistes catalans, dos del Barça i un del Girona, han estat triats pel diari Tuttosport com a finalistes del Golden Boy, que cada any premia el millor jugador sub-21 del món. Els escollits són el blanc-i-vermell Arnau Martínez i els blaugrana Alejandro Balde i Lamine Yamal, que no estava inclòs en la primera llista de 20 candidats, però ha rebut una "wild card" per la seva espectacular irrupció.

A la llista final de 25, un dels noms que més destaca és el del madridista Jude Bellingham, la sensació d'aquest inici de temporada a la Lliga. Futbolistes com Jamal Musiala o Xavi Simons també apareixen a les travesses.

Innovació en la tria

La llista de finalistes del Golden Boy s'ha elaborat per primera vegada amb la col·laboració d'un algoritme. L'eina tecnològica, denominada Golden Boy Index, té en compte aspectes com els minuts de joc, el rendiment o els equips amb els quals juga. L'algoritme, però, no fa la tria sol, ja que també hi participa un jurat internacional.

Gavi va ser el tercer Golden Boy de la història del Barça, després de Messi i Pedri

Qui surti com a guanyador rellevarà en el palmarès dos futbolistes del Barça: Pedri i Gavi. Enguany cap dels dos està entre els finalistes perquè les normes del guardó no permeten repetir els premiats.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut