Héctor Fort ha acabat el partit amb dolors musculars degut a l'esforç (EFE)

L'altra cara del "baby" Barça: Xavi, obligat a fer marxa enrere en un canvi

Els blaugranes van jugar gran part dels quarts amb 8 futbolistes del primer equip. El mínim és 7 i un canvi, aturat a temps, hauria tensat la situació
Redacció Esport3 Actualitzat

La lesió muscular de Balde va comportar l'entrada a la primera meitat del juvenil Hèctor Fort, cosa que evidencia que Cancelo encara no ha fet net. Per la seva banda, el central Pau Cubarsí va ser la solució quan a Christensen se li van reproduir les molèsties al bessó.

El barceloní, juvenil de segon any, i el de Bescanó, de primer, sortien amb 17 anys a un dels escenaris més imponents del futbol estatal per jugar uns quarts de la Copa del Rei. S'afegien al titular Lamine Yamal, encara de 16 anys.

En alguns trams de la segona meitat, la mitjana d'edat del Barça va ser de 23 anys, que es va rebaixar quan es va fer efectiu el canvi de Lewandowski per Joao Félix. En el cas particular de la defensa, la mitjana se situava al voltant dels 20 anys. Però la graduació del "baby" Barça amagava un perill que Xavi va saber esquivar.

 

La cautela de fer marxa enrere en un canvi

Els contratemps en forma de lesió i la llargada del matx van fer que els blaugranes juguessin gran part del partit amb 8 futbolistes del primer equip; el mínim que permet la competició és 7. En un moment de la segona meitat, Xavi tenia la intenció de fer entrar Fermín per Pedri, un canvi que hauria posat sobre la gespa la xifra màxima de dorsals per sobre del "25".

Xavi va ser avisat d'aquesta qüestió pel delegat Carles Naval. I per evitar jugar sense xarxa --i que una targeta vermella o un mal cop deixessin l'equip amb menys de 7 fitxes del primer equip-- i allunyar el risc de l'alineació indeguda, l'entrenador va preferir congelar la substitució i fer entrar Sergi Roberto a la pròrroga.

Tot i la decepció final, el partit del "baby" Barça ha fet sentir orgull al tècnic de Terrassa, una sensació que, fent un cop d'ull a les xarxes, compartien molts dels aficionats culers.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut