Lamine durant un entrenament (EFE)

Lamine Yamal, el millor regatejador sub-23

Lamine Yamal encapçala el rànquing de millors regatejadors i l'ex de l'Espanyol Luca Koleosho, ara al Burnley, és tercer. El futbolista del Girona Savinho queda situat com el cinquè millor driblador de les grans lligues europees
Redacció Esport3 Actualitzat

El CIES (Centre Internacional d'Estudis de l'Esport), publica cada setmana estudis estadístics sobre el futbol europeu. Al número 437 del CIES Football Observatory Weekly Post presenta els 100 millors dribladors del món entre els jugadors que encara no han celebrat el seu vint-i-tresè aniversari.

Lamine Yamal (nascut el 2007) encapçala el rànquing del "Big 5" europeu, i el talent noruec Antonio Nusa (2005) encapçala la llista de les altres 65 Lligues.

 

A les 5 grans Lligues europees analitzades, Lamine Yamal supera Gabriel Martinelli (Arsenal), Luca Koleosho (l'experico, ara al Burnley), Khvicha Kvaratskhelia (Nàpols) i el talent brasiler del Girona, Sávio Moreira.

També entre els 10 primers hi ha Takefusa Kubo (Real Societat), Buyako Saka (Arsenal) i el jove talent argentí de Matías Soulé, cedit per la Juventus al Frosinone.

Fora del Big 5, darrere d'Antonio Nusa, hi ha dos prodigis brasilers: Luis Guilherme (2006) del Palmeiras i Wesley Gassova (2005) del Corinthians.

 

D'on surt el rànquing

Calculat a partir de les dades de Wyscout, l'índex utilitzat s'obté multiplicant la freqüència de regats encertats en partits de Lliga nacional, la taxa d'èxit de regats intentats, així com el nivell esportiu dels partits jugats (com a desviació percentual de la mitjana global).

El rànquing només inclou futbolistes que han jugat almenys 450 minuts de Lliga nacional a la temporada actual.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut