Lamine Yamal ha estat el primer futbolista a pujar a l'escenari a la gala de France Football (Reuters)

Lamine Yamal guanya el trofeu Kopa

El davanter del Barça es converteix en el jugador més jove de la història en aconseguir el guardó al millor jugador sub-21 del món
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Lamine Yamal

Amb només 17 anys, Lamine Yamal ha aconseguit sorprendre el món del futbol. La seva ràpida irrupció en l'elit, la qualitat innegable per atacar i el protagonisme que ha guanyat en només una temporada al primer equip del Barça l'han fet emportar-se el trofeu Kopa, que France Football entrega al millor jugador sub-21 de l'any.

Lamine Yamal celebrant el seu gol al clàssic (Europa Press)

Tot i que amb el club blaugrana no ha guanyat cap trofeu, ha estat una peça important per a la reconstrucció de l'equip, encapçalada pels jugadors de la Masia. Aquest estiu s'ha acabat de consolidar amb la seva gran actuació a l'Eurocopa.

Juntament amb Nico Williams, que ha estat nominat a la Pilota d'Or, van formar un tàndem imparable a la davantera. Al torneig va repartir 4 assistències i va marcar un gol (contra França), segurament el més recordat del de Rocafonda el curs passat.

Lamine Yamal després del gol a França (Europa Press)


Aquesta temporada és encara més imparable. S'ha consolidat com a titular a les alineacions de Flick i, de moment, està millorant les seves xifres quant a gols i assistències. Ha aparegut en partits ajustats, fàcils i complicats; prova d'això, l'últim disputat. El jove va marcar un gran gol des d'un angle gairebé impossible al Bernabéu i es va convertir en el golejador més jove de la història dels clàssics.


El Kopa és blaugrana

El planter del Barça es caracteritza per formar jugadors amb potencial per ser estrelles. Des de la seva creació, l'any 2018, el trofeu Kopa ha tingut dos guanyadors blaugranes: Pedri (2021) i Gavi (2022), tots dos com a futbolistes del club català. En la primera edició el guardonat va ser Mbappé, que començava a despuntar al PSG. El 2019 el va guanyar Matthijs de Ligt després d'una gran temporada amb l'Ajax i l'any passat se'l va emportar Jude Bellingham.

ARXIVAT A:
Pilota d'Or Lamine Yamal
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut