Laporta: "Estàvem pràcticament morts i ara som a l'UCI"

El president del FC Barcelona ha fet balanç de la situació del club davant del Senat, l'òrgan format pels 1.000 socis més antics
Redacció Esport3 Actualitzat

La trobada anual del Senat, l'òrgan que reuneix els 1.000 socis més antics del FC Barcelona, ha servit perquè Joan Laporta fes balanç del present blaugrana, marcat per la necessitat de vendre actius del club per sanejar l'economia.

El president ha optat per un "símil clínic" per radiografiar la situació actual. "Estàvem pràcticament morts i gràcies a unes cures intensives ara som a l'UCI", ha assenyalat Laporta en referència, entre d'altres, a les palanques econòmiques que pretenen activar, juntament amb les vendes de futbolistes importants com Frenkie de Jong o les rebaixes salarials dels pesos importants, un aspecte del que ha reconegut haver reduit les nòmines "però no suficientment". Precisament el capità Sergio Busquets s'ha referit a aquestes rebaixes, des de la concentració d'Espanya, on ha demanat concreció a la directiva.

Pel màxim dirigent barcelonista, "l'entitat està viva".

El Barça continua tenint una força enorme per atraure capital i generar ingressos. L'entitat és viva. Seguim mantenint la independència pel que fa al nostre model de governança i de propietat.

Un model de propietat que no perilla amb ell a la presidència. No es convertirà en una S.A.:

Sota la meva presidència no es produirà la conversió del club en societat anònima, tot el que estem fent és amb aquest objectiu: que els socis i sòcies, és a dir vostès, segueixin sent els propietaris del club.

Per la seva banda, el vicepresident econòmic, Eduard Romeu, ha estat l'encarregat d'exposar les dues solucions econòmiques que se sotmetran a la votació dels socis compromissaris el proper 16 de juny, la venda del 49% de BLM, l'empresa que gestiona el marxandatge, i la cessió de fins al 25% dels drets televisius.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut