L'Aràbia Saudita, l'escenari de la Supercopa: un país en obertura o una operació de maquillatge?

Laura Brugués Actualitzat

Jiddah és la segona ciutat més important de l'Aràbia Saudita i és on hi ha l'estadi on es jugarà la Supercopa d'Espanya. Es diu King Abdullah Sports City, té capacitat per a 60.000 espectadors i es va inaugurar fa tot just cinc anys.

El València i el Reial Madrid començaran dimecres, i el Barça i l'Atlètic de Madrid, dijous. La final es jugarà el pròxim diumenge 12 de gener.

La gran notícia que s'ha volgut destacar és que les dones podran ocupar les mateixes grades que els homes sense restriccions. L'interrogant és si, passat aquest partit, les dones podran seguir entrant als estadis o quedarà només en un fet puntual. Perquè tot just fa dos anys que les dones poden accedir als estadis, però a llocs restringits.

Des del país àrab s'explica com un pas mes en el desig del príncep Mohamed Bin Salman per modernitzar el país. Altres experts ho veuen com una operació per maquillar la cara d'un règim en què els drets humans i les llibertats estan restringides, sobretot amb les dones.

Fa pocs mesos que es permet el turisme i no fa ni dos anys que les dones poden conduir. Algunes també s'han rebel·lat contra l'abaia negra, que els cobreix el cos, i el nicab al cap, que només els deixa entreveure els ulls. Per aquest motiu hi ha desenes de dones activistes empresonades esperant judici i també és ben present l'assassinat del periodista dissident Jamal Khashoggi al consolat saudita a Istanbul.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut