Onada de missatges de suport a Paula Leitón (EFE)

La terrassenca Paula Leitón, de l'Astralpool Sabadell, medalla d'or contra la grassofòbia

Paula Leitón s'ha convertit en un referent contra la grassofòbia per la seva reacció als terribles comentaris rebuts a les xarxes socials després de guanyar l'or olímpic amb Espanya
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Jocs Olímpics

Paula Leitón, boia de l'Astralpool CN Sabadell i campiona olímpica de waterpolo femení als Jocs Olímpics de París, va ser víctima de comentaris lamentables que jutjaven el seu físic a les xarxes socials només penjar-se la medalla d'or.

La terrassenca, que fa 1,90 i és una de les millors boies del món, ha reaccionat a les crítiques amb un discurs tranquil i ple de valors positius, i ha rebut una onada de missatges de suport.

Leitón ha demostrat que és tot un referent, animant tothom a estimar el seu cos tal com és.

"Sé com és el meu cos, me l'estimo moltíssim, el treballo per al que és la meva vida, que és aquest esport."

"Acabo de guanyar un or olímpic. Tant me fan els comentaris."

Les paraules de la jugadora de l'Astralpool Sabadell han despertat una onada de solidaritat, aplaudiments i mostres d'afecte per a una dona que s'ha convertit en un exemple, no només pel que ha aconseguit a la piscina, sinó també pel seu missatge.

Molts usuaris han format part del moviment espontani de suport que ha unit el món de l'esport contra els discursos d'odi. El Club Natació Sabadell també ha publicat un comunicat, i s'ha sumat així a les mostres de suport a Leitón:

"Condemnem qualsevol agressió, sigui del tipus que sigui. Darrere d'aquests comentaris s'amaguen persones que no respecten ni saben el treball fet per assolir un or olímpic. La Paula és un exemple a seguir per als nostres esportistes i s'ha guanyat la seva estima i feina a base de molt esforç i treball."

El Consell Superior d'Esports també ha subratllat que Leitón és una campiona "dins i fora de la piscina".

Una esportista admirable

La catalana va debutar amb la selecció femenina de waterpolo al Mundial de Kazan quan només tenia 15 anys. Des de llavors, col·lecciona a la seva prestatgeria dues medalles olímpiques (or a París 2024 i plata a Tòquio 2020), tres Europeus i tres plates mundials.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut