Tot té a veure amb la ja famosa operació de venda de Barça Studios (FCB)

L'auditor del Barça creu que els números haurien de ser pitjors dels anunciats

L'operació de venda de Barça Studios, motiu de discrepància entre el club i Grant Thornton, l'empresa responsable de validar els comptes blaugranes
Bernat Soler Actualitzat

Els socis compromissaris del Barça que estan convocats a l'assemblea del 19 d'octubre han començat a rebre el document amb els comptes del club que va aprovar la junta directiva fa uns dies perquè els puguin revisar. És un "totxo" de més de 100 folis plens de taules, xifres i un enrevessat llenguatge econòmic amb conceptes tècnics només aptes per a entesos en la matèria.

Res de nou fins a aquí, ja que cada any l'anomenada "memòria de comptes anuals consolidats" és el mateix garbuix de números.

Aquest document que reben els compromissaris també inclou l'Informe d'auditoria: són sis pàgines on la companyia encarregada de fer l'auditoria, en aquest cas Grant Thornton, explica què s'ha trobat a l'hora de revisar els números del Barça i fa les seves apreciacions particulars. En el cas dels números de la temporada passada presentats per la junta, Grant Thornton ha expressat una discrepància molt important.

Tot té a veure amb la ja famosa operació de venda de Barça Studios. Segons els auditors, el Barça no hauria d'adjudicar-se com a números positius els 208 milions d'euros amb els quals valora el 51 per cent d'aquesta branca del club. Dit d'una altra manera, si el club hagués fet cas del que li recomanava l'auditor, en lloc dels 91 milions de pèrdues reconegudes aquesta temporada, la xifra de pèrdues podria superar els 200 milions d'euros.

La clau és que els auditors de Grant Thornton pensen que la valoració que va fer el club de Barça Studios, situada en 400 milions, no és realista. I no ho és per l'experiència de l'últim any, on ni s'ha complert el pla de negoci ni s'ha cobrat el que es va anunciar que es cobraria per part dels compradors.

Veient el fiasco que ha suposat la venda de la meitat de Barça Studios, els auditors li diuen al club que l'altra meitat, la que encara pertany al Barça, també s'hauria de depreciar, o deteriorar, com es diu en l'argot econòmic.

Tot i això, aquesta és una opinió de l'auditora que no és vinculant, és a dir, que el Barça pot continuar fent les valoracions que vulgui dels seus productes.

Recordem que el Barça va explicar la setmana passada que els números de la temporada passada han acabat amb unes pèrdues a l'exercici de 91 milions d'euros.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut