James i Janes Jr., imatge única a l'NBA

LeBron James no és l'únic: esportistes que han fet història jugant amb els seus fills

LeBron i Bronny James són l'últim exemple d'una parella pare-fill que han compartit equip, fet poc habitual en el món de l'esport
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Esports

L'esport no deixa de donar sorpreses i moments únics. Si ja és un somni arribar a ser un esportista professional, l'orgull encara és més gran quan tens la possibilitat de compartir aquest somni amb el teu fill. Encara que sembla genèticament impossible que un pare i un fill puguin coincidir en el mateix moment i al mateix equip a la vegada, hi ha alguns casos coneguts que demostren que és possible.

LeBron i Bronny James

Un dels millors jugadors de la història del bàsquet i el seu fill. Quin millor final de carrera per a LeBron James. L'actual jugador dels Lakers, de 39 anys, compartirà equip aquesta temporada amb Bronny James, de 20 anys. El fill del quatre vegades campió de l'NBA va ser escollit pels Lakers en la posició 55 del draft de la lliga nord-americana

Amb els James al mateix equip, pare i fill podran somiar a guanyar l'anell de l'NBA junts i fer història en l'esport.

 

Rivaldo i Rivaldinho

L'exjugador del Barça va sortir de la seva retirada per complir el somni de jugar amb el seu fill. Ho va fer amb 41 anys al Mogi Mirim de la segona divisió del futbol brasiler el 2013, encara que aquest somni només va durar trenta minuts, ja que Rivaldo únicament va jugar aquest partit amb el seu fill Rivaldinho quan tenia 18 anys. 

El fill de la llegenda brasilera no ha tingut la mateixa sort que el seu pare. Des dels seus inicis al Brasil, Rivaldo Jr. no ha explotat a cap gran d'Europa i ha jugat a Portugal, Romania, Bulgària i Polònia

Els Pandiani, rodamons del futbol

Walter Pandiani, el mític uruguaià que va passar per Espanyol, Mallorca o Deportivo de la Corunya, també ha tingut la sort de jugar amb el seu fill, i en més d'un club. El davanter va anar en un duo amb Nico Pandiani al Vila-real, a l'Atlètic Balears i al Miramar Misiones de l'Uruguai. 

El pare, golejador; i el fill, defensa central. Quan van jugar a l'equip de primera divisió uruguaiana tenien 37 i 19 anys. Ara Walter és entrenador amb 48 anys

 

Mare i filla a l'atletisme

Alejandra Gálvez i Daniela Sierra són mare i filla. Totes dues han coincidit en els 1.500 metres dels Campionats d'Espanya 2024 d'atletisme. Amb 46 i amb 15 anys, han estat la primera parella mare-filla en 60 anys d'història que competeixen en una mateixa prova als campionats nacionals.

 

L'exblaugrana Eidur Gudjohnsen i el seu pare

L'islandès, que va passar tres temporades al Barça, va tenir un debut molt especial amb la seva selecció. Eidur, amb 17 anys, va entrar al camp a la segona part en un partit classificatori per al Mundial del 1998, a Tallinn. Però el més emocionant és que va entrar al terreny de joc per substituir el seu pare, Arnór Gudjohnsen, amb 34 anys

La saga dels Gudjohnsen continua, ja que un dels fills d'Eidur, Andri, és futbolista i amb 22 anys ja juga al Gant belga, que aquesta temporada és a la Conference League.

 

Els Griffey, història al beisbol nord-americà

Aquesta parella de pare i fill van fer història a la Major League Baseball dels Estats Units. Ken Griffey Sr. i Ken Griffey Jr. van jugar junts una temporada sencera als Seattle Mariners la temporada 1990-91, amb 41 i 20 anys

El petit dels Griffey, ara amb 54 anys, es va retirar del beisbol el 2010 després de 21 temporades a l'MLB. Va ser inclòs al Saló de la Fama de la Lliga el 2016.

 

Pare contra fill al bàsquet italià

Dino i Andrea Meneghin van emular el Lebron-Bronny James als anys 90, però amb una petita diferència. Ho van fer com a rivals. El pare, estrella del bàsquet italià, que ho va guanyar tot al seu país, jugava a l'Stefanel de Trieste, ja amb 40 anys i en l'última etapa esportiva de la seva carrera. El 1990, Dino es va enfrontar al Varese, on jugava el seu fill, Andrea, amb 16 anys.

Posteriorment, Andrea Meneghin va guanyar la Lliga italiana el 1999 i aquest mateix any va aconseguir l'Eurobasket amb la selecció italiana.


Els Barberà, pare i fill

I a casa nostra, i en un esport minoritari, trobem el cas dels jugadors del Club Natació Sabadell Joan Barberà Petit i Joan Barberà Soler. Van ser la primera parella de la història del Campionat d'Espanya de tenis taula formada per un pare i un fill.

Joan Barberà Soler té 14 anys, categoria infantil, i habitualment juga en el segon equip del club, a Primera Divisió Nacional. Està acostumat a jugar contra jugadors sèniors, però compartir un doble amb el seu pare és una altra cosa. 

"El meu pare és molt intens en els entrenaments. Però ho fa amb molt d'amor i sempre m'ajuda, quan estic en un mal moment, a analitzar els partits i a veure què puc millorar." 

ARXIVAT A:
Esports
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut