Léon Marchand durant una de les proves que ha guanyat
Léon Marchand durant una de les proves que ha guanyat (Reuters)
Jocs Olímpics de París

Ledecky, Marchand i el xinès Pan deixen instàncies per a la història

Nit inoblidable a La Défense amb el vuitè or d'una llegenda, la voracitat d'un jove francès i rècord del món del xinès supersònic

Redacció Esport3Actualitzat

La jornada nocturna a La Défense ha estat una delícia per als amants de la natació i de l'esport en general. Primer, per homenatjar Katie Ledecky, que ha guanyat còmodament en els 1.500 el seu vuitè or olímpic i dotzena medalla en total --ja ha igualat la xifra de Jenny Thompson, que va sumar la majoria de medalles en els relleus dels Estats Units entre Barcelona 92 i Atenes 2004.  

Abans i després del moment Ledecky, el públic ha embogit amb l'ídol Léon Marchand. Primer amb la remuntada davant de l'hongarès Kristóf Milák per imposar-se en els 200 papallona. I dues hores després, amb el jove francès tiranitzant els 200 braça. Ja porta 3 ors i 3 rècords olímpics. Li queden els 200 estils. S'ha de recordar que el seu entrenador, Bob Bowman, va ser el de Michael Phelps. 


Però és que per tancar la jornada, el xinès Pan Zhanle ha guanyat la prova reina, els 100 lliures, amb una superioritat insultant al davant de Chalmers i Popovici. Els ha tret un cos de diferència, i en una piscina que es considerava poc apropiada per als rècords ha batut la plusmarca mundial que ell mateix havia fet al febrer. Dels 46.80, als 46.40. Això, amb l'equip xinès sempre discutit pel món de la natació, ja no ha estat tan celebrat.


Tampoc ens podem oblidar de l'or en els 100 lliures de la incansable Sara Sjöström, després de males experiències olímpiques passades de la sueca en aquesta distància. Jornada aquàtica difícil de superar. 

Última braçada olímpica de Jessica Vall 

Jessica Vall tornarà de París novament semifinalista, sense haver pogut disputar una final olímpica, com li va passar a Rio i a Tòquio. Aquesta vegada però, s'acomiada amb un somriure, perquè fins a ultimíssima hora no va saber que l'havien repescat per competir.

És veritat que al matí ha donat molt bones sensacions, accedint a semifinals amb el 9è millor registre (2.24.52). Però a la nit, ha nedat 1 segon i 70 centèsimes més lenta i ha estat l'última de la seva semifinal. L'última braçada olímpica d'una medallista mundial i europea, i que va desafiar els cànons de la natació emergint amb una edat força avançada. 

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut