L'entrenadora del Chelsea Emma Hayes, nova seleccionadora dels Estats Units
La selecció dels Estats Units durant el Mundial
Futbol

L'entrenadora del Chelsea, Emma Hayes, nova seleccionadora dels Estats Units

Hayes es converteix en l'entrenadora d'un equip de futbol més ben pagada del món

Redacció Esport3Actualitzat

L'entrenadora del Chelsea durant més d'una dècada, Emma Hayes, serà la nova seleccionadora de l'equip femení dels Estats Units. Després de mesos d'especulacions, entre les quals sobre l'exentrenador del Barça Lluís Cortés com a possible candidat a ocupar la banqueta nord-americana, serà una entrenadora de renom a Europa qui intentarà alçar el vol de les quatre vegades campiones del món.

Hayes, de 47 anys, agafarà el relleu de Vlatko Andonovski, que va deixar el càrrec després del decebedor paper dels Estats Units al Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda. Les de Megan Rapinoe van caure eliminades a vuitens davant de Suècia. Andonovski tenia un precedent difícil d'igualar, amb dos Mundials consecutius guanyats amb la seleccionadora Jill Ellis (2015 i 2019).

Emma Hayes celebra la Superlliga anglesa al maig (Reuters)

L'entrenadora britànica deixa el Chelsea després de 12 anys en què ha dut l'equip londinenc a guanyar 13 títols. Hayes acabarà la temporada amb el Chelsea, i es posarà al comandament de la selecció amb més prestigi del món quan quedin dos mesos per als Jocs Olímpics del 2024.

"És un gran honor tenir l'oportunitat d'entrenar l'equip més increïble de la història del futbol mundial. He somiat a entrenar els Estats Units durant molt de temps."

El camí per escollir un candidat no ha estat fàcil. Segons la Federació Nord-americana, ha estat un procés "d'entrevista intens i exhaustiu que ha inclòs proves psicomètriques i de raonament abstracte, discussions en profunditat sobre estratègia, filosofia d'entrenament i el grup actual de jugadores, així com l'avaluació de les reaccions a la pressió, desenvolupament de cultura i interaccions amb els jugadors i el personal".

El 4 de novembre Hayes va anunciar que deixava el Chelsea condicionada per la necessitat de conciliar l'exigència del càrrec amb la seva vida familiar. L'entrenadora va explicar que el seu fill de cinc anys necessita veure més la seva mare, i que era el moment adequat per deixar la banqueta "blue".

Com a seleccionadora dels Estats Units, l'exigència diària serà menor, tot i que la responsabilitat de la posició estarà més amunt que mai. Segons Reuters, Hayes serà l'entrenadora més ben pagada del món.

Anar al contingut