Lebron James amb el seu fill en el media day dels Lakers
LeBron James amb el seu fill en el media day dels Lakers (REUTERS)
BÀSQUET

Les 5 coses que has de saber de la nova temporada de l'NBA

Els Celtics volen revalidar el títol en una competició en què destaca un català, l'entrenador dels Nets, Jordi Fernández

1. Els Celtics, vigents campions i grans favorits

La franquícia de Boston va guanyar la final contra els Dallas Mavericks i vol repetir títol. L'entrenador, Joe Mazzulla, manté una plantilla gairebé intacta, amb Jason Tatum, Jaylen Brown, Derrick White o  Kristaps Porzingis com a grans noms. Amb 18 anells, els Celtics lideren el palmarès de la competició.

Els finalistes de la temporada passada, els Dallas Mavericks, tenen ganes de revenja. Liderats per Luka Doncic i Kyrie Irving, han sumat al projecte texà el fitxatge estel·lar de Klay Thompson, procedent dels Warriors.

2. Un entrenador català

El badaloní Jordi Fernández (41 anys) s'estrena com a entrenador principal a la banqueta dels Brooklyn Nets. És la primera vegada que un tècnic català està a càrrec d'un equip NBA com a primer entrenador.

Fernández, nascut a Badalona, va arribar a l'NBA el 2016. Va fer d'assistent als Denver Nuggets i als Sacramento Kings. Amb els Kings, ja va tenir l'oportunitat de dirigir l'equip alguns partits per l'expulsió de Mike Brown. I ja ha demostrat la seva vàlua com a seleccionador del Canadà aquestes últimes temporades.

A Brooklyn, agafa una plantilla sense grans noms ni grans aspiracions, amb molt terreny per créixer individualment i col·lectivament.

3. James, pare i fill

És un dels grans esdeveniments d'aquesta temporada: veure jugar junts LeBron James (39 anys) i el seu fill Bronny (20 anys) amb els Lakers. Considerat per molts un simple acte de nepotisme de la gran estrella angelina, el rendiment del jove James és una gran incògnita. 

Més enllà d'aquesta història de pel·lícula, la franquícia de Los Angeles té poques opcions d'aspirar a grans coses. Els arguments a la pista no passen del talent de LeBron i l'aportació interior d'un altre veterà, com Anthony Davis.

4. Les altres grans figures

L'NBA és una Lliga plena d'estrelles que converteixen la majoria de partits en un autèntic espectacle.

Nikola Jokic, tres cops MVP de la Lliga, torna a liderar uns Denver Nuggets que han incorporat Russell Westbrook. Un altre traspàs sonat és l'arribada de Karl-Anthony Towns als New York Knicks.

A San Antonio tenen moltes esperances en el creixement del francès Victor Wembanyama i la seva entesa amb el recentment fitxat i veterà de la Lliga Chris Paul.

Giannis Antetokounmpo i Damian Lillard lideren els Milwaukee Bucks.

A veure què pot fer el trident de luxe que tenen els Phoenix Suns, amb Kevin Durant, Devin Booker i Bradley Beal.

Jimmy Butler als Heat, Stephen Curry als Warriors o Anthony Edwards als Timberwolves són jugadors que justifiquen llevar-se de matinada o anar a dormir tard per veure un partit de l'NBA.

5. Les dates clau

23 d'octubre del 2024: Partit inaugural, Celtics-Knicks, a la 1.30

17 de desembre del 2024: Final de l'Emirates NBA Cup

14-16 de febrer del 2025: All-Star Weekend, a San Francisco

15-18 d'abril del 2025: Play-in

19 d'abril del 2025: Comencen els play-offs

5 de juny del 2025: Comencen les finals NBA

ARXIVAT A:
NBA
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut