Aleix Garrido i Marc Casadó ja han debutat amb el primer equip del Barça

Les alternatives del Barça després de la lesió de Gavi

Els canvis en la normativa del control financer de LaLiga podrien permetre al club blaugrana fitxar algun jugador en el mercat d'hivern per compensar la lesió del migcampista
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Esports

La lesió de Gavi, a més d'una desgràcia per al jugador, és un gran maldecap per al Barça. Xavi Hernández perd un dels futbolistes fonamentals al mig del camp. Per les seves característiques, serà gairebé impossible trobar un jugador que aporti el mateix que Gavi. Malgrat això, el club ja treballa per buscar solucions a l'absència de l'andalús per un període llarg de temps.

Opcions al mercat d'hivern

LaLiga ha modificat recentment els seus criteris en el control financer dels clubs. Això pot obrir una finestra per al Barça de cara a incorporar un jugador en el mercat d'hivern que pugui compensar la baixa de Gavi. Segons els nous criteris, el Barça podria destinar fins a un 80% del sou de Gavi (la part proporcional del temps de baixa) per inscriure un futbolista, només per aquesta temporada.

La Masia, font inesgotable

Les alternatives també les pot trobar Xavi mirant al filial i al juvenil, on hi ha jugadors molt joves però amb molt talent. Marc Casadó (20 anys) ja és un habitual en la dinàmica del primer equip. Aleix Garrido (19 anys) o Unai Hernández (18 anys) també són futbolistes que ja han estat també sota les ordres de Xavi.

En la nòmina de futbolistes de futur cal no oblidar els noms de Pau Prim (17 anys) o Marc Bernal (16 anys), que actualment estan disputant el Mundial sub-17 a Indonèsia.

La compensació de la FIFA

Una de les millores que van aconseguir els clubs anys enrere va ser el compromís de la FIFA de compensar-los econòmicament en el cas que algun jugador tingui una lesió de llarga durada jugant un partit internacional. La norma especifica que una compensació diària a partir de les 4 setmanes -28 dies- de lesió. La quantitat que es compensarà es fixa en funció del salari fix del jugador i pot arribar fins a poc més de 20.500 euros diaris.  

La norma estableix un topall de 7,5 milions d'euros per jugador, però en el cas del Gavi podria arribar a percebre entre 3,5 i 5 milions d'euros, en funció del que trigui la recuperació del jugador.  

ARXIVAT A:
Esports
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut