Esports

L'esport català presenta una demanda al TSJC contra el Departament de Salut

Diverses entitats, amb la UFEC al capdavant, recorren la resolució de Salut davant la justícia perquè la consideren desproporcionada i arbitrària

Mireia Vicente DiezActualitzat

El món de l'esport català està en peu de guerra. Diverses entitats públiques i privades, encapçalades per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, la UFEC, han demandat el Departament de Salut i el d'Interior per la decisió de tancar novament les instal·lacions esportives a causa dels rebrots de la Covid-19.

Josep Viladot, president Gestiona:

"Que el govern se centri més en la salut i menys en el bronzejat de les persones, perquè sembla absurd que les platges estiguin obertes i els clubs esportius, tancats".

La reclamació és clara. El sector esportiu fa anys que reivindica el seu pes i ha fet un pas endavant agrupat en bloc. La UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya), Indescat (el clúster de la indústria de l'esport), Gestiona (centres esportius públics), ADECAF (patronal del sector del fitness a Catalunya), la Federació Catalana de Natació i l'Associació de Clubs de Natació han presentat una demanda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la resolució del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de tancar les instal·lacions esportives. Una resolució que consideren desproporcionada, arbitrària, injusta i injustificada.

Gerard Esteva, president UFEC:

"Ho fem després de més de 3 dies d'incertesa absoluta i sense cap resposta clara del PROCICAT. La demanda, que pretén la nul·litat de la resolució, es presenta davant el TSJC i demana de manera urgent la resolució de mesures cautelaríssimes per evitar danys irreparables per als practicants, els gestors i el conjunt de la ciutadania".

A Catalunya hi ha més de 700.000 esportistes federats. Més d'un milió de socis, usuaris de clubs esportius. Es calcula que el sector ocupa 90.000 llocs de treball directes. Un 80 per cent d'empreses ha entrat en ERTO, però s'han adaptat i invertit en nous protocols.

Anna Pruna, presidenta Indescat:

"No hi ha hagut rebrots vinculats a centres, ni a esdeveniments esportius. Tot el trànsit de les persones està traçat, sota protocol. Gestionat per professionals formats". 

Asseguren tenir el suport de la Diputació de Barcelona, dels ajuntaments i de la Secretaria General de l'Esport, però el desacord amb el govern és clar. Gerard Esteve, president UFEC:

"Tenim el suport de la secretaria, tenim una bona feina dels tècnics, tenim el suport de la Conselleria de Presidència, però amb això no n'hi ha prou perquè qui acaba prenent les decisions no té en compte l'esport. De fet, ens consta que a les reunions del PROCICAT el tema esportiu, pràcticament, ni es toca".

El sector defensa que es puguin establir mecanismes de ponderació del risc com s'ha fet en altres sectors.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut