Marlen Reusser celebra la medalla de plata als Jocs Olímpics de Tòquio, els de la pandèmia (Sebastian Gollnow / dpa )

L'estrella del ciclisme que desafia la covid persistent fitxant per un gran

És el repte més gran per a Marlen Reusser: ser líder del Movistar convivint amb una malaltia crònica
Redacció Esport3 Actualitzat

Comença una nova etapa per a l'equip Movistar i per a l'estrella del ciclisme Marlen Reusser. La ciclista suïssa, tres vegades campiona del món, era tercera del rànquing mundial el 2023, però la malaltia de la covid persistent l'ha apartat des del mes de maig de la competició. S'ha perdut els Jocs Olímpics i el Mundial, i els problemes de salut l'han afectat físicament i psicològicament.

La covid persistent, una malaltia encara infradiagnosticada, consisteix a tenir símptomes com els de la covid però de manera crònica. Fatiga, febre, problemes cognitius o dificultat per respirar, que patirien prop d'un 10% de les persones infectades algun cop amb el virus de la covid-19. Una d'elles, Reusser:

"A finals de la primavera vaig tenir mal de coll que es va convertir en bronquitis. Tot i el tractament, vaig continuar empitjorant i al juny vaig intentar reprendre l'activitat, però amb alts i baixos de febre, no tenia sentit", explicava a la ràdio pública suïssa.

Marlen Reusser, tricampiona del món de ciclisme (Marius Becker / dpa)

A l'agost van diagnosticar-li la malaltia:

"Em vaig convertir en una pacient crònica, i alternava moments bons amb moments dolents. I, per desgràcia, em temo que és una cosa que no passarà."

Amb aquesta perspectiva, pren més importància que mai la notícia que es coïa des d'abans de l'estiu: el seu fitxatge pel Movistar fins al 2027.

Reusser, guanyadora de la Itzulia i el Tour de Suïssa 2023, es perfila com a gran referent del Movistar Team. Ve a omplir el rol que fins ara ocupava la neerlandesa Annemiek van Vleuten, retirada el 2023 i que va deixar el llistó ben amunt.

"Veurem què soc capaç de fer si soc la líder de l'equip a les grans curses del calendari", ha confessat la ciclista.

El Movistar s'encomana a Reusser, i Reusser s'encomana a aquest punt d'inflexió en el moment més complicat de la seva carrera.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut