L'Europa ha reaccionat amb contundència al rebombori atiat per la portaveu de Vox (@CEEuropa)

L'Europa planta cara a Vox en un contundent comunicat contra la violència trànsfoba

Una piulada de la portaveu del partit ultradretà a Terrassa atia les onades d'odi a les xarxes, que l'Àlex i el Nil ja coneixen
Redacció Esport3 Actualitzat

A l'Àlex Alcaide i al Nil Alcón, membres del filial femení de l'Europa, la piulada de la portaveu de Vox a Terrassa, Alicia Tomás, els va fer reviure les onades transfòbiques viscudes a les xarxes. "Les nostres noies del Terrassa FC han perdut contra l'Europa perquè entre els seus rivals hi havia dos tios amb barba que ara s'autoperceben dona", protestava la política ultradretana amb la dosi habitual d'odi i afany ridiculitzador.

Però les vides d'Alcaide i Alcón, com va explicar Esport3 en el seu dia, són més complexes que la suposada conxorxa de la "ideologia de gènere" que denuncia Tomás. Són el reflex de la crua realitat de ser transsexual al futbol femení.

Nascuts dones i en procés de transició, l'Àlex i el Nil no podran jugar en categoria masculina fins que el seu document d'identitat no els acrediti com a homes. Mentre aquest moment no arriba, practiquen l'esport que estimen, malgrat que els segueixin caient insults. Des de les graderies i a les xarxes, mai de part de les rivals, remarquen.

Compromès amb la lluita de les minories, l'Europa ha aixecat la veu aquest dimarts contra les manifestacions transfòbiques i LGTBI-fòbiques que va expressar i atiar la portaveu de Vox. El comunicat recorda que el club treballa "pel dret de totes les persones a viure vides lliures de tot tipus de violència" i acaba amb la mateixa fermesa: "Contra les agressions trànsfobes i el feixisme, diem: Ni un pas enrere".

Tomás no ha trigat a respondre per capgirar el discurs de l'entitat escapulada com un mitjó i acusar els jugadors trans de "trepitjar" les seves esportistes. 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut