Jugadors i àrbitre de la Kings League sortint al terreny de joc
Malestar entre els futbolistes pels anuncis de Gerard Piqué (@KingsLeague)
Futbol

L'exigència d'exclusivitat de la Kings League causa malestar entre els jugadors

Piqué va anunciar una pujada dels sous, però també una norma que els impedirà jugar amb equips del futbol català. Les diferències salarials tampoc han agradat

Redacció Esport3Actualitzat

Nova polèmica a la Kings League. El propietari i creador de la competició, Gerard Piqué, ha explicat aquesta setmana una pujada de sous per als jugadors, però a canvi els exigirà exclusivitat. Un anunci que ha causat malestar entre els futbolistes, que fins ara compaginaven la Kings League amb la competició semiprofessional en equips del futbol català.

Per molts d'ells, la quantitat que cobraran per jugar a la Kings League no és suficient per demanar l'exclusivitat. Els jugadors que guanyaran més diners cobraran 7.500 euros bruts --uns 225 euros bruts per partit-- durant la temporada, que va de setembre a juliol. Un canvi significatiu perquè fins ara cobraven només 75 euros bruts per matx.

Tot i això, els 7.500 euros seran només per als futbolistes que siguin triats a la primera ronda del draft. Les quantitats seran més baixes si són triats en la segona ronda (6.250 euros), la tercera (5.000), la quarta (3.750) i la cinquena ronda (2.500).

Els jugadors, crítics

L'augment de sou als jugadors ha quedat entelat per les diferències salarials i la demanda d'exclusivitat, que han generat malestar. Alguns futbolistes, com Uri Pons, de l'equip Jijantes, ja ha manifestat el seu desacord: "Crec que tots hauríem de cobrar el mateix, perquè les diferències salarials impliquen egos, mal ambient al vestidor i moltes altres coses."

En la mateixa línia, Edgar Álvaro, que fins ara compaginava el Rayo de Barcelona de la Kings League amb la Unió Esportiva Rubí, ha criticat l'exclusivitat: "No té sentit. Ho entendria si cobréssim 2.000 euros al mes, però en cobrarem uns 460."

ARXIVAT A:
Kings League
Anar al contingut