Thiago Motta a la banqueta de la Bolonya (Europa Press)

L'exjugador del Barça que ha fet història a Itàlia

Thiago Motta, entrenador de la Bolonya, ha assegurat la classificació de l'equip italià per a la Lliga de Campions de l'any vinent
Redacció Esport3 Actualitzat

La Bolonya de Thiago Motta és equip de Champions. Els italians, en una temporada històrica, s'han assegurat una plaça per a la màxima competició europea després de guanyar per 0 a 2 el Nàpols.

A falta de dues jornades per acabar la lliga, l'equip de Motta és tercer a la Serie A. El conjunt italià només està per sota de l'Inter i del Milan i, ara mateix, estan empatats a punts amb la Juventus. En una classificació de somni, han guanyat divuit partits, empatat tretze i perdut cinc. A més a més, han anotat cinquanta-set gols i només n'han encaixat vint-i-set, el segon equip amb menys gols en contra de la lliga.

L'exjugador del Barça i el PSG, entre altres equips, va començar a dirigir a la Bolonya la temporada passada a partir de la jornada set de lliga. En aquells moments, els italians estaven onzens en la classificació. Motta va aconseguir millorar els resultats i van acabar la lliga en novena posició.

Ha sigut aquesta temporada quan han donat un cop sobre la taula i han assolit una plaça per a la Lliga de Campions. Competició que no jugaven des de fa seixanta anys, la temporada 1964-65.

Trajectòria de Motta com a entrenador

Després de retirar-se al PSG, Motta va començar la seva trajectòria com a entrenador. Va iniciar-se al PSG sub-19, on va estar la temporada 2018-19.

Va donar pas al futbol professional la temporada següent en el Genoa que, després d'acomiadar l'entrenador pels mals resultats, va escollir l'italià per capgirar la situació. L'experiència no va anar com esperava i el van fer fora després de dos mesos al càrrec.

La temporada 2021-2022 va ser la Spezia, equip de la Serie A, qui va confiar en ell. Amb aquest equip, Motta va assolir l'objectiu després de salvar la categoria amb deu partits guanyats, sis empatats i vint-i-dos perduts.

La consolidació com a entrenador a l'elit va arribar quan la temporada passada va arribar a Bolonya i el que ha passat després ja és història. Ha portat un equip que teòricament aspirava a quedar a la part mitjana de la taula fins a la màxima competició de clubs.

 

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut