L'Ineos Britannia se situa a dos punts del Team New Zealand
L'Ineos Britannia se situa a dos punts del Team New Zealand (EFE)
Copa Amèrica de vela

L'Ineos Britannia no es rendeix i escurça diferències amb el Team New Zealand (4-2)

Una errada dels defensors abans de la primera regata del dia ha marcat el signe de la jornada. Els britànics ho han aprofitat per recuperar opcions en la final.

Redacció Esport3Actualitzat

La cinquena regata ha començat amb una "bomba": l'Emirates de Nova Zelanda ha perdut el vol en una maniobra un minut abans de la sortida. L'Ineos se n'ha aprofitat i ha agafat la directa. El Taihoro estava planxat a l'aigua i no s'ha recuperat fins que la Gran Bretanya ja li portava 1.500 metres de distància. Llavors, el vaixell de Peter Burling ha pogut iniciar el vol. Però la regata ja estava sentenciada.

Només les onades altes en el camp de regates li podien fer la guitza a l'equip de Ben Ainslie. Però el Britannia II ha matingut les diferències i s'ha apuntat el seu primer punt de la sèrie (4-1). L'Emirates ha travessat la meta 1 minut i 18 segons després. 63 anys després, la Gran Bretanya s'ha apuntat una victòria en una final de la Copa Amèrica. 


L'Ineos culmina la sorpresa

Abans de la sisena regata, els dos equips han fet modificacions en les veles. El vent ha augmentat considerablement i l'onada es mantenia a 0,9 metres. La regata passava a 8 trams. Amb aquestes circumstàncies i, després d'un marcatge molt estret, Ineos ha fet una gran sortida. A remolc, Nova Zelanda no ha sabut capgirar l'adversitat en els primers trams.

La Gran Bretanya s'ha adaptat perfectament als canvis de direcció del vent i a les onades. Ha navegat molt bé, especialment de popa. Però Nova Zelanda mai ha tirat la tovallola i s'ha acostat en el cinquè tram a només 7 segons. L'Ineos ha sentit l'alè dels kiwis al clatell i tot s'ha decidit en l'últim tram.

La tripulació de Ben Ainslie ha mantingut la sang freda en la millor regata de la sèrie. Nova Zelanda no havia perdut mai dues regates seguides en una mateixa jornada a Barcelona. Divendres, dues regates més i, com a mínim, abans de dissabte, no tindrem campió a Barcelona.

ARXIVAT A:
Vela - Copa Amèrica
Anar al contingut