Rúben Neves en una imatge d'un partit de la Premier
Rúben Neves en una imatge d'un partit de la Premier
futbol

L'inesperat cop de volant de la carrera de Rúben Neves: de nou Busquets a consol per a Messi

El paladar de Xavi i el fair play acaben amb el portuguès a la Lliga més emergent, però allunyat de l'elit

Redacció Esport3Actualitzat

El pivot defensiu que necessita el Barça per suplir la marxa de Sergio Busquets no serà Rúben Neves. Quan semblava que el migcampista representat per Jorge Mendes ho tenia tot lligat per arribar al Camp Nou a canvi de 55 milions d'euros, el seu futur ha virat 180 graus. El portuguès no aterrarà a Barcelona. La seva carrera posa rumb a l'Al-Hilal de l'Aràbia Saudita. No hi ha un únic motiu que expliqui aquest cop de volant.

Raons esportives i econòmiques

D'una banda, el jugador no ha estat mai del gust de Xavi Hermández, sempre exigent en matèria de migcampistes. Inclús, com apunta l'As, el nom de l'internacional lusità podria haver estat la causa d'un "enfrontament entre el tècnic amb la directiva i la direcció esportiva". L'egarenc no ha amagat mai la preferència per altres noms, com Zubimendi.

Com és habitual en el present del Barça, les raons esportives són interferides per les econòmiques. Així, el club blaugrana hauria volgut modificar les primeres condicions pactades per encaixar en el fair play financer: la nova proposta contemplava arribar als 55 milions a base de variables. Una opció que desagradava als anglesos, que també van assumir que Ansu Fati, capficat a triomfar al Camp Nou, no entraria en l'operació.

Atent al mercat i amb el dineral estalviat per la decisió de Messi d'anar a Miami, l'Al-Hilal de Riad no ha tingut problema a igualar l'oferta i seduir el portuguès. Amb només 26 anys, Neves marxa a la Lliga més emergent del planeta, però s'allunya del futbol d'elit.

Anar al contingut