Paul Pogba durant el partit Juventus-Cremonese el maig del 2023 (Reuters)

Pogba relata el seu infern per la sanció per dopatge: "No soc un trampós"

El francès podrà tornar a jugar a futbol el març del 2025, ja que el TAS ha reduït la seva pena de quatre anys a divuit mesos
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Esports

Paul Pogba ha tornat a l'escena pública després de la reducció de la seva sanció per dopatge. Semblava la fi de la carrera del jugador francès quan l'agost del 2023 es va anunciar que el de la Juventus rebria una pena de quatre anys de sanció i inhabilitació arran d'una investigació per donar positiu en testosterona.

Ara, més d'un any després, el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha decidit reduir aquesta pena a divuit mesos: el migcampista estarà de tornada el març del 2025.

"No soc un trampós"

Amb l'anunci del TAS, Pogba ja es comença a sentir futbolista després d'haver viscut un any molt complicat fora dels terrenys de joc, des de l'anunci de la seva sanció. El crac de la Juventus ha parlat amb diversos mitjans de comunicació com Sky Sports, ESPN o La Gazzetta dello Sport, i ha assegurat que "no és un trampós", malgrat admetre haver consumit una substància prohibida però no de manera intencional.

"No soc un trampós: soc algú que estima l'esport i el futbol. No faria mai una cosa així. M'agrada guanyar de manera genuïna. Soc un mal perdedor, però no pas un trampós, això segur."

 

Idea sobre la retirada

Amb la sanció inicial de quatre anys, el jugador, de 31 anys, es va plantejar posar fi a la seva carrera com a futbolista. Però ràpidament va oblidar aquesta idea perquè "havia de seguir", sobretot tenint en compte la seva família, que, segons el francès, li ha aportat "fortalesa mental" durant aquest any.

"Pensar a acabar la meva carrera? Sí, ho vaig pensar. Però tan aviat com em va arribar al cap, ho vaig rebutjar. No hi vaig voler pensar. Havia de seguir. La meva dona em va dir: 'En sortiràs i tornaràs a jugar'. Això em va ajudar i em va donar força per seguir. La família va ser una gran part de la meva fortalesa mental."

Pogba lloa Lamine Yamal

A més, Paul Pogba ha estat preguntat sobre qui ha estat el futbolista que l'ha sorprès més aquest any que ha estat sense poder jugar. I, sense cap dubte, el jugador de la Juventus s'ha fixat en Lamine Yamal, gràcies, sobretot, al bon paper que va tenir el jugador del Barça a l'Eurocopa, especialment en el partit contra França.

"Lamine Yamal. En l'Eurocopa, el que més em va sorprendre va ser que tenia deures a fer durant el torneig. El somni de tots és fer el que va fer ell. Me n'alegro per ell, menys per haver marcat contra França en semifinals... Però és bo per al futbol".

Un nou Pogba el 2025

El crac francès ha admès que té moltes ganes de tornar a jugar. Ha explicat que a partir del març del 2025 es podrà veure un "nou Pogba", "amb més fam i determinació" que mai. També ha sentenciat que "vol tornar al nivell d'abans, o fins i tot millor".

Pel que fa al seu futur com a jugador "bianconeri", ha explicat que està "disposat a rebaixar-se el sou per tornar a jugar a la Juventus". Ara només faltarà veure si Thiago Motta compta amb ell en la seva tornada al futbol, o bé s'haurà de buscar un altre destí. Però, en qualsevol cas, ja s'acosta el "Pogback".

 

ARXIVAT A:
Esports
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut