El Türk Telekom Arena, inaugurat el 2011
El Türk Telekom Arena, inaugurat el 2011
Barça

L'infern turc que espera el Barça a Istanbul

Els vuitens d'Europa League s'hauran de resoldre a l'estadi Türk Telekom, amb menys mística que el vell Ali Sami Yen, però amb la mateixa pressió ambiental

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça no va fer els deures i si vol seguir endavant a l'Europa League, haurà de guanyar a l'infern turc del Galatasaray. L'empat a zero de l'anada dels vuitens obliga els de Xavi Hernández a anar amb tot a Istanbul, on es trobarà amb un rival molt diferent al que es va enfrontar ahir. Més valent, més agressiu i més confiat. És el que té jugar a casa quan el teu estadi és una caldera amb més de 52.000 goles enfurides.

Des del 2011, el Türk Telekom Arena és la nova casa de l'equip amb més lligues de Turquia (22), un estadi amb menys mística que el vell Ali Sami Yen, però amb la mateixa pressió ambiental. O més, tenint en compte que l'antic estadi, on el Dream Team de Cruyff va passar una mala estona (2-1) mesos després de perdre la funesta final d'Atenes, hi havia pista d'atletisme. L'atmosfera actual continua sent intimidatòria i ensordidora, un mar de tonalitats vermelles i grogues amb timbals, banderes, bengales i fum.

Foc i fervor al vell Ali Sami Yen
Foc i fervor al vell Ali Sami Yen

En aquest modern estadi 5 estrelles, construït a només set quilòmetres de l'Ali Sami Yen, s'hi despleguen "tifos" impressionants al principi dels xocs. Les normatives actuals, més intervencionistes en tot allò que afecta l'ambient, càntics i accessos als estadis, entre altres aspectes, fan el possible per domesticar les atmosferes del futbol. Però hi ha aficions més indomables que d'altres.

Domenec Torrent, l'entrenador català del Galatasaray, va demostrar conèixer la seva: "Volíem que hi hagués un segon partit a Istanbul, ara serem més forts amb la nostra gent". Abans rebrà un dels seus veïns de la part europea de la ciutat del Bòsfor, el Besiktas, dilluns. El millor assaig general tres dies abans de rebre el FC Barcelona a l'infern turc i rugir amb força el seu crit de guerra: "¡Re re re ra ra ra / Galatasaray / Galatasaray / Cimbom bom!"

Anar al contingut