MOTOR

Llegenda del motor: 25 anys del campionat d'Àlex Crivillé

El 1999, el pilot de Seva es va coronar com a campió de la categoria reina del motociclisme, els 500 cc

"Nen, no corris". Aquesta era la frase que la mare d'Àlex Crivillé utilitzava cada vegada que el seu fill havia de participar en una cursa. El "nen de Seva" no va fer cas a aquest consell i es va convertir en el primer espanyol a guanyar un campionat de la màxima categoria del motociclisme, els 500 cc, ara fa 25 anys.

El 1985 va començar la seva carrera a l'asfalt. Va guanyar el campionat d'Espanya júnior amb una Honda 75 i va fer el seu debut internacional amb l'equip Derbi, on va pujar per primer cop al calaix més alt d'un podi d'una competició mundial. Quatre anys després, debuta professionalment a la categoria de 125 cc amb JJ Cobas i es proclama campió aquella temporada, amb 5 victòries.

Per fi, campió

Després del seu pas pels 250 cc, on no va brillar, el 1992 Honda es fixa en ell per passar als 500 cc. Aquell mateix any es va convertir en el primer espanyol a guanyar en aquesta categoria amb una victòria al Gran Premi dels Països Baixos, a Assen. Es va començar a consolildar l'any 1995, quan queda quart al Mundial i la temporada següent inicia la seva rivalitat amb un dels pilots més mítics de tots els temps: Mick Doohan.

Després de 3 campionats consecutius de l'australià, per fi arriba l'hora de Crivillé. A la penúltima cursa de la temporada del 1999, disputada al Brasil, aconseguiria el campionat dels 500 cc, tan anhelat. Per Crivillé, aconseguir el títol va significar treure's un pes de sobre: 

 "Jo vaig treure-m'ho tot. Ja vaig poder respirar, treure'm la pressió d'aquest títol que semblava que no arribava. Al final, ho vam aconseguir."

Mà a mà amb Mick Doohan

El cinc vegades campió del món va ser una pedra en el camí d'Àlex Crivillé. El moment àlgid de la carrera del català va coincidir amb el del de Gold Coast, considerat un dels millors pilots de tots els temps, i tots dos van regalar als aficionats del motosport una de les millors rivalitats dels anys 90. Doohan es va veure forçat a deixar les carreres per una greu lesió el maig de 1999 als entrenaments del Gran Premi de Jerez. El de Seva reconeix la grandesa de l'australià:

"No era fàcil guanyar el Doohan perquè és rapidíssim però sí que allà vaig tenir l'oportunitat de barallar-me i aconseguir aquell títol mundial. Va ser increïble."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut