Barça

Lluís Cortés no seguirà al Barça la pròxima temporada

La notícia s'ha sabut just abans de l'últim partit de lliga de les blaugranes, que han resolt per 9 a 1 davant l'Eibar

Redacció Esport3Actualitzat

Lluís Cortés ha comunicat a la plantilla del Barça femení que deixa de ser-ne l'entrenador. El tècnic ho ha explicat a les seves jugadores abans del partit d'avui, contra l'Eibar, l'últim partit de Lliga de la temporada. En un comunicat que ha publicat el club, Cortés s'ha explicat:

"Han estat dos anys i mig com a primer entrenador i són quatre anys amb el mateix grup, i he pres aquesta decisió després d'aconseguir un any ple d'èxits. Quan vaig agafar aquest equip, a nivell intern als meus amics i a algunes jugadores i a membres de l'staff els vaig dir que no deixaria de ser entrenador fins que aquest equip no guanyés la Champions i ho hem aconseguit. No només això, hem aconseguit enllaçar dues temporades històriques, amb una temporada marcada per la Covid i la aquesta arrossegant les conseqüències de la pandèmia."

Lluís Cortés, recolzat a la banqueta de l'estadi Johan Cruyff
Lluís Cortés ha entrenat per darrer cop l'equip femení del Barça (LaLiga)

Cortés deixa el club després de quatre temporades, dues com a assistent i dues com a entrenador principal. Cortés, assegura, se sent desgastat. I donava voltes a aquesta decisió d'ençà que van guanyar la Champions.

"Ara mateix em sento amb molt poca energia per seguir liderant aquest equip. El millor del món necessita un entrenador capacitat per arrossegar, contagiar i transmetre força al grup, i jo ara mateix em sento que no puc. Ha estat un any de molt desgast i, la veritat i l'únic motiu, és el temps: ho desgasta tot. El que necessita aquest grup per seguir guanyant i competint són diferents canvis i tinc claríssim que un d'ells és que faci una passa al costat i que posi el club i l'equip al davant de tot."

 

El mateix Lluís Cortés ha publicat un comunicat on assegura que és un fins aviat més que no pas un adeu.

 

Aquest any, el Barça femení ha firmat uns números espectaculars i s'ha proclamat campió del triplet: Lliga, Copa i la màxima competició europea: la Lliga de Campiones.

 

Mala maror al vestidor des de fa unes setmanes

En aquest final de temporada han sortit a la llum les discrepàncies entre tècnic i plantilla, que havia demanat la dimissió de Cortés.

Curiosament, l'entrenador de Balaguer havia renovat durant aquesta temporada per un curs més i un altre d'opcional. Ara serà el director esportiu Markel Zubizarreta l'encarregat de buscar-li substitut, però de moment el seu contracte acaba aquest 30 de juny

 

Final de Lliga amb victòria

Les jugadores celebren un dels gols
El Barça celebra un dels 9 gols (LaLiga)

La notícia de la marxa de Lluís Cortés ha coincidit amb l'últim partit de Lliga del Barça. Un matx on les blaugranes ja no es jugaven res i que han pogut resoldre sense problema, amb una nova golejada, aquest cop per 9 a 1 davant l'Eibar.

Les golejadores han estat Alexia Putellas i Laia Codina amb un gol cadascuna, més un hat-trick de Jenni Hermoso i un pòquer de gols de Mariona Caldentey.

 

El gest de Vicky Losada

Vicky Losada, que va anunciar fa poques setmanes que no continuaria al Barça la temporada vinent, ha tingut un bonic gest amb una aficionada, amb qui ha accedit a canviar-se les botes.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut