Els jugadors de l'Olot celebrant una victòria ( @UEOlot)
Futbol

L'Olot rebutja la invitació de la RFEF per viatjar gratis a la Supercopa d'Espanya

L'Olot ha comunicat la seva negativa a la invitació de Louzán de participar en el sorteig per viatjar a l'Aràbia Saudita per la Supercopa d'Espanya amb les despeses pagades

Redacció Esport3Actualitzat

El nou president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, ​​Rafael Louzán, sortejarà entre els clubs no professionals 47 invitacions (7 dies amb tot pagat) a la Supercopa d'Aràbia que es disputa aquest gener amb el Reial Madrid, el Barcelona, l'​​Athletic i el Mallorca com a equips participants. 

Louzán assegura que fa aquest pas com a agraïment al futbol modest i convida els clubs a tenir reunions de treball allà mateix per saber quines inquietuds tenen en relació amb el futur de les competicions on desenvolupen la seva activitat.

L'Olot s'ha posicionat en contra d'aquesta invitació de la RFEF:

"La Unió Esportiva Olot ha rebut la comunicació de la RFEF convidant-nos a participar en un sorteig de places per viatjar, amb despeses pagades, a Aràbia Saudita durant els dies de competició de la Supercopa d'Espanya i tenir la possibilitat de participar en reunions de treball i escoltar les nostres inquietuds. La UE Olot manifesta, amb tot el respecte però amb tota claredat, la negativa a participar en sortejos de posicions de privilegi."

El club olotí rebutja participar en el sorteig i ho argumenta en el seu comunicat:

"Ens mantenim en la voluntat, manifestada pública i privadament, de representar els clubs no professionals a l'Assemblea General de la RFEF per defensar un canvi de sistema organitzatiu de la Federació. Un canvi que eviti el clientelisme, que atorgui al futbol català més representativitat i que defensi la igualtat d'oportunitats de jugadores i jugadors catalans respecte a la resta de comunitats per tal de promocionar el seu talent.

Des del club manifestem la nostra preocupació per decisions com aquesta que comporten:

  • Una gestió econòmica ineficient amb molts recursos dedicats a uns pocs beneficiats.

  • Generen desigualtat i fomenten el clientelisme que volem desterrar.

  • Falta de transparència que posa en dubte el sotmetiment de decisions com aquesta al sistema de compliance, que evidentment no superaria.

  • Un llenguatge equívoc que situa el futbol no professional com a màxim beneficiari de decisions que comporten la promoció de cultures i països amb una base social molt feble.

  • Poca profunditat en l'anàlisi d'ingressos, despeses, superàvits i de la desmesurada tresoreria de la RFEF on buscar recursos per millorar el futbol no professional."

Anar al contingut