El moment de la mossegada a Beck
El moment de la mossegada a Beck
Futbol

Luis Suárez troba hereu: queixalada a traïció i vuit partits de sanció

És el càstig que han imposat a Osmajic, davanter del Preston North End, després de clavar les dents a un rival

No és el primer cop que es veu en un terreny de joc. Però no deixa de sorprendre. La Federació Anglesa ha acabat castigant Milutin Osmajic, jugador del Preston North End, amb vuit partits de suspensió i una multa de 15.000 lliures --uns 18.000 euros-- per la mossegada que va fer al defensa del Blackburn Rovers Owen Beck.

Els fets van passar el 22 de setembre al Deepdale Stadium, en un partit de la setena jornada de la Championship, la segona categoria del futbol anglès. La sanció, però, no ha estat pública fins avui, i després que el mateix Osmajic reconegués l'agressió.

El futbolista montenegrí va perdre els estreps en plena picabaralla. Va voler recriminar una acció anterior a Beck i va decidir mossegar-lo, per l'esquena i a traïció. L'acció, malgrat tot, va passar desapercebuda per l'àrbitre del partit, Matt Donohue.

Hores més tard, el mateix Owen Beck en va deixar constància a les xarxes. Va compartir una fotografia amb les seqüeles de la queixalada: un bon blau a l'espatlla dreta.

Beck mostra la ferida (twitter)
Beck mostra la ferida (Twitter)

Malgrat l'evidència de les imatges, i també de la retransmissió, Osmajic ha pogut continuar jugant. Sense anar més lluny, dimecres va ser decisiu en la victòria del seu equip contra el Watford. Va marcar un doblet.

El (mal) exemple de Luis Suárez

Anys enrere, també Luis Suárez va ser sancionat per clavar les dents a un rival. És la manera que va trobar de desempallegar-se d'Ivanovic durant un Chelsea-Liverpool del 2013. Li van caure deu partits de suspensió.

Chiellini mostra a l'àrbitre la mossegada de Luis Suárez (Reuters)
Chiellini mostra a l'àrbitre la mossegada de Luis Suárez (Reuters)

L'uruguaià, de fet, era reincident. Sent jugador de l'Ajax, també va mossegar Bakkal, del PSV. Tampoc en va aprendre. Va repetir en el Mundial del 2014. En pot donar fe el defensa italià Giogio Chiellini. La imatge va fer la volta al món i, passat el temps, ha servit d'inspiració per a Milutin Osmajic.

Anar al contingut