Amorebieta li fa una falta a Andrés Iniesta que va provocar a l'escridassada del públic a Iniesta
Amorebieta li fa una falta a Andrés Iniesta que va provocar l'escridassada del públic al manxec
Futbol

L'únic estadi que va xiular Iniesta

El jugador de Fuentealbilla ha estat ovacionat en tots els estadis del futbol espanyol per la seva gran carrera menys en un

Redacció Esport3Actualitzat

Andrés Iniesta ha quedat coronat definitivament com a llegenda del futbol mundial. La seva classe, tècnica i protagonisme en els gols més importants del Barça i de la selecció espanyola han fet que el de Fuentealbilla es convertís en un heroi i en un dels millors esportistes espanyols de la història.

El ja exjugador ha aixecat durant molts anys els aficionats de la grada del Camp Nou. Però la seva imatge va anar més enllà i es va guanyar el respecte de tots els camps de Primera Divisió, menys d'un. El llegendari 8 blaugrana va ser xiulat en cada temporada a San Mamés, quan el Barça visitava Bilbao. Però per què?

L'origen dels xiulets a Iniesta

En la temporada 2010-11, pocs mesos després que la selecció espanyola aixequés el Mundial a Sud-àfrica, el Barça viatjava a San Mamés en un partit de Lliga. En el minut 34 de partit, Iniesta va rebre una dura entrada d'Amorebieta que va deixar el jugador blaugrana sobre la gespa. L'àrbitre del partit, Mateu Lahoz, va expulsar el jugador de l'Athletic, que es va quedar amb 10 a la primera part.

L'odi a Iniesta es va originar perquè instants després, quan ja estaven amb un jugador més, el manxec va tornar a jugar sense problemes.

La Catedral va creure que Iniesta havia "fet teatre" per aconseguir avantatge numèric al terreny de joc. A partir d'aquest moment, amb cada pilota que tocava Andrés Iniesta, el públic basc escridassava el 8 culer. I els xiulets van continuar en cada una de les visites del Barça a San Mamés.

 

"Un partit més"

Malgrat que Iniesta estava acostumat a rebre ovacions a tots els estadis de Primera Divisió, el de Fuentealbilla no es va prendre malament la decisió dels aficionats de l'Athletic Club i va qualificar la visita a Bilbao com "un partit més".

"És un partit més. Com uns altres. És més per a l'afició de l'Athletic. Per a mi és igual un camp que un altre. Per a mi és igual jugar a Bilbao que al camp de l'Atlètic de Madrid."

Anys després, el manxec va explicar a El Correo el seu punt de vista sobre la situació i va justificar que "mai havia intentat enganyar ningú per perjudicar un rival". A més, va explicar que un familiar molt proper era seguidor de l'Athletic Club.

"Sempre he sentit molt de respecte per l'Athletic, pels seus jugadors i la seva història perquè el meu avi patern era de l'Athletic. San Mamés sempre ha estat especial per a mi."

 

L'afició de l'Athletic encara no perdona Iniesta

Amb la retirada de la llegenda espanyola, l'Athletic Club ha volgut reconèixer la seva carrera i li ha desitjat sort en la seva nova etapa.

Els aficionats de l'equip basc no han trigat a contestar a la publicació a X i no perdonen Iniesta, amb alguns tuits com: "Sobra, un tio que només ha parlat malament de nosaltres, tot no val per quedar bé"; "I de la faceta d'actor no en parlem?".

Com és lògic, hi ha altres usuaris de l'Athletic que han reconegut la carrera de l'exjugador del Barça.

ARXIVAT A:
EsportsIniesta
Anar al contingut