Jugadors del Barça celebrant un gol a la Lliga (Reuters)
Barça

L'únic i inesperat equip d'Europa que millora els números del Barça

La gran arrencada de l'equip blaugrana resisteix poques comparacions, però curioses

Eloi SansaActualitzat

L'extraordinària arrencada del Barça a la Lliga, amb l'única taca de la derrota a Pamplona, té pocs precedents en els grans campionats europeus. La Lliga espanyola és la més avançada, amb 9 jornades disputades, per 7 a França, Itàlia i Anglaterra, i 6 a Alemanya. Però ja es poden començar a veure tendències i establir quins són els equips més en forma del moment.

La trajectòria del Barça en el seu campionat és per ara més sòlida que la d'altres gegants europeus, com el Manchester City, el Bayern de Múnic o el PSG, per no parlar del Reial Madrid, el gran rival per la Lliga. Hi ha un sol equip que, de moment, millora els números percentuals del Barça pel que fa a punts guanyats. Es tracta d'un equip força inesperat, amb el qual el Barça ja ha tingut més d'una mala experiència aquesta mateixa temporada: el Mònaco.

L'equip del Principat, a més d'imposar-se en el trofeu Joan Gamper (0-3) i de superar els de Hansi Flick en la seva estrena a la Champions (2-1), ha protagonitzat un inici gairebé perfecte de la Ligue 1 francesa, amb 6 triomfs i un empat en set partits. L'equip d'Adi Hütter té ara mateix dos punts de renda sobre el PSG i quatre sobre l'Olympique de Marsella, els principals candidats al títol. Però, tot i haver-se deixat només dos punts pel camí, és cert que el Mònaco ha jugat dos partits menys que el Barça.

Medalla de plata també en gols marcats

El Mònaco, però, queda lluny del Barça pel que fa a gols marcats. L'equip monegasc ha sabut rendabilitzar molt bé els 14 gols anotats fins ara, el que fa una mitjana de dues dianes per partit. El Barça exhibeix una xifra molt més exhuberant: s'enfila als 3,11 gols de mitjana per matx. Aquí també, només el supera un equip. I, casualitats de la vida, també és rival a la Champions: es tracta del Bayern de Múnic, que el pròxim 23 d'octubre visitarà l'estadi Olímpic Lluís Companys en un duel que es preveu apassionant.    

Anar al contingut