irgil van Dijk i Joe Gomez marxen des del John Lennon Airport
irgil van Dijk i Joe Gomez marxen des del John Lennon Airport . (Foto: REUTERS)
Champions League

Madrid i Liverpool es reparteixen les victòries en les dues finals disputades

El primer enfrontament, també disputat a París, el 1981, va acabar en triomf red. Per contra, el segon cop que es van trobar a una final, a Kíiv, el 2018, el trofeu el van aixecar els blancs.

Xavi LemusActualitzat

La primera final entre Madrid i Liverpool es va disputar també a París, l'any 1981. Era el Madrid de Cunningham, Santillana, Camacho i Juanito. Mentre que per part anglesa destacaven mites com Kenny Dalglish, Graham Souness i Ray Clemence. I entrenats també per una llegenda "red" com era Bob Paisley. El partit va mostrar un Liverpool superior, que va ser qui més va atacar i qui va disposar de més ocasions de gol. Tot i això, els blancs haurien pogut guanyar el duel en una gran oportunitat que va desaprofitar Camacho tot sol davant de Clemence. L'únic gol el va aconseguir Alan Kennedy en el minut 82, aprofitant una greu errada de García Cortés. El capità Phil Thompson aixecava la copa davant del deliri dels aficionats anglesos.

El segon cop que es van enfrontar va ser a la final de l'edició del 2018, disputada a Kíiv. Un partit marcat per aquesta acció en què Sergio Ramos va lesionar l'estrella del Liverpool, Mohamed Salah, i no va ser ni tan sols amonestat. L'altre protagonista del partit va ser el porter del Liverpool, Karius, que va cometre dues errades molt greus que van condicionar el resultat final; la primera als peus de Benzema i l'altra en un xut des de molt lluny de Bale. El gol dels reds el va fer Mané, mentre que el millor de tots va ser la xilena de Bale, que va sortir de suplent i va ser nomenat el millor jugador de la final. Triomf per 3 a 1 del Reial Madrid, que aixecava el trofeu de campions.

Anar al contingut