El "llarg" camí cap a l'elit de Marc Casadó: "M'ha ajudat a ser on soc"

El migcampista de Sant Antoni de Vilamajor ha aprofitat l'oportunitat de l'alemany i s'aferra al doble pivot davant la imminent tornada de Gavi
Redacció Esport3 Actualitzat

Tot i que va debutar amb el primer equip fa dos anys, la seva consolidació al primer equip no ha arribat fins aquesta temporada. Marc Casadó ha tingut la sort i encert d'estar en el lloc oportú i en el moment adequat. Les lesions de Gavi i De Jong i els problemes econòmics del Barça van forçar Hansi Flick a mirar el planter. El tècnic alemany s'hi va trobar Marc Bernal i Casadó, dos joves de 17 i 21 anys, als quals va entregar el timó del transatlàntic blaugrana. Bernal va tenir la mala fortuna de trencar-se el lligament creuat anterior del genoll esquerre i va haver d'aparcar el seu somni. El migcampista de Sant Antoni de Vilamajor, en canvi, s'aferra a la titularitat, a base de compromís, esforç i talent.

Després de gairebé cinc anys sense entrar en cap convocatòria de les categories inferiors de la selecció espanyola, ara que triomfa al club blaugrana torna a ser visible i ha estat citat per Santi Denia per formar part de la sub-21, que s'ha d'enfrontar al Kazakhstan i Malta en dos partits de la fase de classificació per a l'Eurocopa Sub-21 de l'estiu que ve. Il·lusionat per aquest nou projecte, però centrat a seguir millorant, Casadó ha tingut una estona per fer una entrevista amb 3Cat.

Casadó intenta viure el moment, conscient del seu paper a la plantilla del primer equip. En el seu cicle formatiu ha passat per gairebé totes les etapes, amb un paper important al Barça Atlètic, diferent del que van tenir alguns dels menors d'edat que despunten, com Lamine Yamal.

"Jo vaig fer un camí una mica més llarg, però crec que també m'ha ajudat a ser on soc ara. Experiència per poder saber on són els camps complicats, allà on collen molt. Això m'ha ajudat a estar més tranquil, ara, en partits de Primera Divisió."

Els números de Casadó en l'etapa Xavi

La seva relació amb el primer equip va canviar des de la sortida de Xavi Hernández. Amb l'egarenc, que el va fer debutar, va anar convocat 43 vegades, però només va poder jugar aproximadament 50 minuts.

"No vaig tenir gaires oportunitats, però allò em va ajudar a fer-me més fort mentalment. De vegades veia que podia jugar, però no tenia l'oportunitat. Tot i això, estic molt agraït a Xavi."

La recuperació de De Jong i de Gavi, que tornarà en les pròximes setmanes, podria fer-li perdre el lloc a l'onze titular però Casadó no s'immuta. Confia que la competència entre tots ells ajudarà a augmentar el rendiment de la plantilla.

Xavi, en una imatge d'arxiu (FCB)
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut