Enea Bastianini, el més ràpid a Buriram (EFE)
Motor

Bastianini guanya una cursa esprint marcada pel duel Martín-Bagnaia

El pilot madrileny acaba segon i amplia el seu liderat a la general. Marc Márquez entra quart

Redacció Esport3Actualitzat
  • Intensa cursa esprint al Gran Premi de Tailàndia que s'ha endut Enea Bastianini, el més viu a la sortida. L'italià ha imprès un ritme inabastable per als rivals.
  • Marc Márquez ha seguit Bastianini a la sortida i s'ha situat provisionalment segon, però amb el pas de les voltes ha hagut de cedir a la major potència de les Ducati 2024 de Jorge Martín i Pecco Bagnaia i ha acabat quart.
  • El duel entre Martín i Bagnaia per sumar més punts a la classificació general se l'ha endut el madrileny, que s'ha apuntat dos grans avançaments i que ha fregat la sanció per anar al límit del circuit en diversos moments.
  • Qui ha arriscat massa ha estat Pedro Acosta, que ha caigut quan anava quart i pressionava Márquez
  • Àlex Márquez ha completat una gran cursa i ha acabat cinquè, just per darrere del seu germà. 

 

La pole, per a Bagnaia

L'excel·lent feina feta per Marc Márquez en els entrenaments lliures del Gran Premi de Tailàndia no s'ha vist reflectida en la sessió de qualificació. Una caiguda quan faltaven menys de 5 minuts per al final de la Q2 ha frustrat les aspiracions del català d'aconseguir la pole position al circuit de Buriram. Ha estat al revolt 3 quan Márquez ha caigut tot sol. I tot seguit, i de la mateixa manera, també ha anat per terra Jorge Martín.

Sense ells, Pecco Bagnaia no ha patit gaire per fer el millor temps i demà sortirà des del primer lloc de la graella. L'italià ha fet, a més, el rècord del circuit, i li ha arrabassat aquest honor al mateix Márquez, que ho havia aconseguit 24 hores abans.

Marc Márquez començarà la cursa en la segona línia, des de la cinquena posició, dues posicions darrere de Martín. Pel que fa a la resta de pilots catalans, Àlex Márquez sortirà des de la novena posició, Maverick Viñales des de la desena, Aleix Espargaró des del 14è lloc i Àlex Rins des del 17è.

Anar al contingut