Marc Márquez, celebrant el bon resultat obtingut a l'esprint del GP del Japó
Marc Márquez, celebrant el bon resultat obtingut a l'esprint del GP de Japó (Reuters)
MOTOGP

Marc Márquez demostra que vol aprofitar l'última bala entre ànecs i conills

S'imposa a tots els imprevistos en la primera jornada d'entrenaments del GP d'Austràlia, crucial per al desenllaç del Mundial

Guim Fortuny GimbertActualitzat

81 punts separen Marc Márquez del líder provisional del Mundial, Jorge Martín, abans de disputar-se el GP d'Austràlia. En queden 148 en joc. La cita oceànica és la primera de les quatre que manquen per resoldre el curs, així que per al cerverí representa una de les seves últimes bales si vol somiar en fer-la grossa en la seva primera i única temporada amb la Gresini.

Conscient de la transcendència del moment, Márquez ha encetat el cap de setmana de Melbourne com un tro. Malgrat els imprevistos que ha tingut el "93" en forma de pluja, vent, marxes que s'encasqueten en arrencar la moto i derrapades de vertigen, el vuit vegades campió del món ha aconseguit el millor crono dels primers entrenaments. Márquez ha tret un avantatge de 0.102 al segon de la llista, el seu germà Àlex, i espantar els dos galls de la graella, Martinator i Bagnaia, amb una bretxa superior a les dues dècimes.

El futur pilot de la Ducati oficial i els seus oponents, com un crepuscular Aleix Esparagró que reconeix tenir ganes de penjar el mono, també han compartit asfalt amb tota mena d'animals. El circuit d'Albert Park, un ecosistema únic del Mundial, circumval·la un llac poblat per, entre d'altres, conills i ànecs, temeraris protagonistes de la primera jornada.

 

Anar al contingut