Christian Eriksen, en una imatge d'arxiu
Futbol

Christian Eriksen: "Me'n vaig anar d'aquest món durant cinc minuts"

Christian Eriksen parla del seu atac de cor en ple partit i de les seves opcions de tornar a jugar: "Encara falta, però no veig perquè no puc tornar al meu millor nivell."

Actualitzat

Christian Eriksen va fer estremir milers d'aficionats de tot el món quan va patir una parada cardíaca en ple partit durant la passada edició de l'Eurocopa. Set mesos després, l'internacional danès continua fent passos per poder reaparèixer un dia al futbol d'elit. Fa poc es va comprometre amb el Brentford, però ja avisa que la seva tornada no és imminent. En una entrevista a la BBC, Eriksen rememora el moment en què va estar al límit de la mort:

"Ho recordo tot, excepte cinc minuts. Recordo el servei de banda, la pilota que em toca al genoll i no sé què va passar després. Em vaig despertar amb molta gent al meu voltant i pressió al pit, intentant recuperar l'alè. No entenia què estava passant. Vaig començar a pensar si m'havia trencat les cames o l'esquena. Intentava moure-ho tot per entendre què passava. Després, a l'ambulància, vaig sentir algú que preguntava: 'Quant de temps ha estat fora?', i un altre va contestar: 'Cinc minuts.' Aquella va ser la primera vegada que vaig sentir que me n'havia anat."

Eriksen considera "un miracle" que pugui tornar a jugar, però en cap cas considera que sigui un risc, i tampoc que hagi de jugar amb expectatives baixes:

"No veig cap risc. Tinc un desfibril·lador implantat i si em passa alguna cosa sé que puc estar segur (...) No veig cap raó per la qual no pugui tornar al meu millor nivell, si he de ser sincer. Ha sigut una llarga recuperació i encara queda, però sento que la meva tornada està cada cop més a prop i tinc paciència per esperar el moment adequat. Serà molt especial poder tornar a un camp després de set o vuit mesos. Serà increïble."

Anar al contingut