L'ucraïnès Mykhailo Mudryk és el jugador més car d'aquest mercat d'hivern (Reuters)

Mercat d'hivern de rècord de la Premier League anglesa

A falta d'una setmana per tancar el període de fitxatges, els clubs anglesos superen els seus registres de despesa a mitja temporada
Redacció Esport3 Actualitzat

Encara falta una setmana per tancar el termini per fer fitxatges, però els clubs de la Premier League ja han superat el rècord de despesa en una finestra d'hivern amb 440 milions de lliures esterlines (uns 487 milions d'euros). Segons un estudi de la consultora Deloitte, el topall de despesa en un mercat d'hivern a la Premier League era de 430 milions de lliures, el gener del 2018.

El club que més ha invertit ha estat el Chelsea, que ha compromès 180 milions d'euros en aquest mes de gener. Mikahylo Mudrik, que ha costat uns 100 milions d'euros incloent-hi variables, encapçala una despesa que inclou Fofana, Badiashile, Andrey Santos, Madueke o Joao Félix, que els ha costat 11 milions d'euros tot i tractar-se d'una cessió.

També el Liverpool ha completat una operació de gran magnitud incorporant el neerlandès Cody Gakpo, una de les revelacions del Mundial, a canvi d'uns 50 milions d'euros.

Però el sostre de despesa encara podria pujar més. Les nombroses operacions iniciades fan pensar que passarà el que és habitual: els últims dies l'activitat sol intensificar-se. La temporada passada, a una setmana del tancament, els clubs de la Premier havien gastat 105 milions de lliures, mentre que en van acabar desembutxacant 295 (334 milions d'euros) al tancament.

El que queda clar és que les xifres d'aquesta temporada palesen que els clubs anglesos ja han deixat enrere les estretors provocades per la covid-19.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut