Els genolls dels futbolistes, un dels principals maldecaps (Pexels/Fring)

Diversos metges esportius, a favor de la vaga del futbol si no es redueixen partits

L'amenaça de vaga s'ha estès per diversos camps europeus davant la gran quantitat de partits domèstics de Lliga i Copa, continentals i de seleccions, com els de Nations League
Redacció Esport3 Actualitzat

Un col·lectiu de gairebé 200 metges esportius ha demanat aquesta setmana al congrés de l'Associació Hispanoamericana de Medicina del Futbol que es redueixi el nombre de partits, per evitar la proliferació de lesions de les últimes temporades; unes lesions que vinculen a l'augment de càrregues i que en el cas del futbol poden conduir a una vaga que considerarien "totalment justificada".

Diversos dels gairebé 200 metges esportius que han assistit a l'esdeveniment, celebrat a València, han coincidit durant les ponències en l'"excessiva acumulació" de partits tant en futbol com en bàsquet, la qual no va aparellada d'una dosificació de càrregues. És el cas del metge Edmundo Berumen, especialista en medicina esportiva, que ha insistit que l'esport ha de ser dosificat, perquè quan s'augmenten les càrregues de manera insistent "se succeeix una cascada d'esdeveniments que provoquen un deteriorament en el funcionament del pacient". 


La vaga, "totalment justificada"

Això, en paraules de Berumen, pot portar "a una ruptura, a lesions musculars o fins i tot a lesions dels encreuats, que impediran que el jugador continuï el seu exercici durant un temps prolongat", per la qual cosa ha demanat dosificar "de manera adequada" els esportistes i ha admès que una possible vaga està "totalment justificada".

L'amenaça de vaga s'ha estès per diversos camps europeus davant la gran quantitat de partits domèstics de Lliga i Copa, continentals i de seleccions, com la Nations League.


La profecia, autocomplerta

El primer jugador a parlar obertament de la possibilitat de vaga va ser Rodri. El jugador del Manchester City va carregar contra l'actual calendari de partits: "Crec que estem a prop d'això (d'una vaga). Pregunta-li a qualsevol jugador i et dirà el mateix. Si això segueix així, no ens quedarà cap altra opció. Ens preocupa."

La mala sort, i qui sap si la mateixa càrrega de partits, va fer que tan sols sis dies després de pronunciar aquestes paraules el jugador es trenqués els encreuats i digués adeu a la temporada.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut