Minúscul però llegendari: l'anunci de Joan Gamper amb què va començar tot

Es compleixen 125 anys de l'anunci de Joan Gamper que va fer de llavor per a la creació del Barça
Redacció Esport3 Actualitzat

Tot va començar amb un anunci a la premsa fa exactament 125 anys. El 22 d'octubre de 1899 Hans Gamper (Joan Gamper) va escriure vuit línies a la revista Los Deportes fent una crida a jugar al "foot-vall". Va ser la llavor que va portar a la fundació del Barça al cap d'un mes i poc.

El suís Joan Gamper buscava persones interessades a jugar partits de futbol.

"El nostre amic i company Mr. Kans Kamper, de la secció de foot-ball de la 'Sociedad Los Deportes' i antic campió suís, desitjós de poder organitzar alguns partits a Barcelona, prega a tothom qui senti afició per aquest esport que es posi en contacte amb ell, i a aquest efecte es digni a passar per aquesta redacció els dimarts i divendres a la nit de 9 a 11", deia l'anunci.

El 29 de novembre d'aquell any, Gamper i els també suïssos Otto Kunzle i Walter Wild, els anglesos John i William Parsons, l'alemany Otto Maier, l'aragonès Enric Ducay i els catalans Lluís d'Ossó, Bartomeu Terrades, Pere Cabot, Carles Pujol i Josep Llobet es van reunir al gimnàs Solé de la capital catalana per fundar el FC Barcelona.

Joan Gamper jugant a futbol (Wikimedia Commons)

Hans Gamper, que es va catalanitzar el nom, va ser el fundador, el president i també jugador de l'equip. El suís, un esportista que es dedicava a diverses disciplines i col·laborava amb alguns mitjans, va arribar a Barcelona i volia jugar a futbol. 

Aquest dilluns l'efemèride ha fet la volta al món i ha portat molts usuaris a reivindicar els inicis del club i la lluita de Gamper perquè el català fos l'idioma oficial del Barça.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut