Canvi de disciplina i repte espectacular (Reuters)
Atletisme

Mondo Duplantis i Karsten Warholm, insòlit duel escandinau als 100 metres llisos

El perxista rècord del món Mondo Duplantis i el plusmarquista mundial de 400 metres tanques Karsten Warholm canviaran de disciplina per competir en una prova de 100 metres llisos a Zuric

Redacció Esport3Actualitzat

El suec Mondo Duplantis, una de les sensacions dels passats Jocs de París, en què va revalidar l'or olímpic batent el rècord mundial de perxa (6,25 metres), s'enfrontarà al noruec Karsten Warholm, que ostenta la millor marca mundial en la prova de 400 metres tanques (45.94 segons), or als Jocs de Tòquio i plata als de la capital francesa- en un curiós duel.

El desafiament escandinau en una prova de 100 metres llisos tindrà lloc a Suïssa.

El duel venia planejant-se des de fa temps. L'any passat, en el marc del míting de Zuric, Duplantis ja havia declarat que li encantaria competir contra Warholm:

"Seria divertit! jo faig moltes sessions d'esprint".

Warholm tampoc no va defugir la idea, tot i que no amaga que no li fa tanta il·lusió com a Duplantis: 

"Realment ho espero. Nosaltres dos no som el tipus de persones que defugen un desafiament com aquest."

"Tinc més a perdre que Mondo en aquesta història, siguem honestos",

Warholm, de 28 anys, té una millor marca personal de 10.49 als 100 metres llisos. Semblaria que hi tindria més a guanyar que Duplantis, saltador de perxa. Però a l'hora de la veritat, el suec de 24 anys és un "velocista encobert" i té un gens menyspreable temps de 10.57 als 100 llisos.

Tot i això, les marques són de 2017 i 2018 així que és força difícil de predir qui guanyarà encara que el més important en aquest cas és que la diversió estarà assegurada. El repte entre les estrelles nòrdiques tindrà lloc el proper 4 de setembre a Zuric.

Anar al contingut