Mor la llegenda de l'NBA Dikembe Mutombo als 58 anys

L'expivot serà recordat per la particular manera que tenia de celebrar els taps, fent el gest de negació amb la mà
Redacció Esport3 Actualitzat

El llegendari exjugador de l'NBA Dikembe Mutombo ha mort aquest dilluns a 58 anys, segons ha informat la lliga nord-americana de bàsquet. El congolès patia un tumor cerebral des de feia dos anys. L'NBA ha informat de la notícia a les xarxes socials amb un text d'Adam Silver. El comissionat de l'NBA ha volgut deixar palès l'estima que li tenien.

"Dikembe Mutombo va ser un fora de sèrie. A la pista, va ser un dels millors bloquejadors i defensors de la història de l'NBA. Fora de la pista, es va buidar a ajudar a tothom."

"L'esperit indomable de Dikembe continua en aquells a qui va ajudar i inspirar al llarg de la seva extraordinària vida."


Famós per la celebració dels taps

Mutombo forma part del Saló dela Fama de l'NBA. L'exjugador va disputar 18 temporades a la millor lliga de bàsquet del món, on va destacar pel seu poder defensiu, sobretot, per la capacitat bloquejadora que tenia. I és que l'expivot és el segon jugador amb més taps de la història de l'NBA, amb 3.289.

De fet, el congolès serà recordat per la seva particular manera de celebrar els taps, quan feia el gest de negació amb la mà.


Dikembe Mutombo va ser jugador de l'NBA del 1991 al 2009, temps en què va jugar als Denver Nuggets, els Atlanta Hawks, els Philadelphia 76ers, els New Jersey Nets, els New York Knicks i els Houston Rockets. Va ser escollit en vuit ocasions per disputar l'All-Star i va guanyar quatre vegades el premi a Millor Defensor de la lliga.

Dedicatòria especial de Jordan

Una de les imatges més icòniques relacionades amb Dikembe Mutombo és la que va protagonitzar amb Michael Jordan. I és que Mutombo va jugar les seves cartes per intentar desestabilitzar Jordan abans d'un tir lliure. Un repte complicat tenint en compte que es tractava d'un dels millors jugadors de la història.

Així mateix, ho va demostrar Jordan, que va treure a passejar la seva màgia i va fer una cistella que ha quedat en el record. El 23 es va dirigir al pivot i li va dedicar una cistella amb els ulls tancats: "Ei, Mutombo, aquesta va per a tu".

 

El bàsquet mundial, de dol

Les reaccions per la mort de Dikembe Mutombo no han trigat a arribar. Jugadors, entrenadors, equips i aficionats han mostrat la seva tristesa a les xarxes socials per la pèrdua d'un dels personatges més estimats a l'NBA.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut