Álvaro Morata se sincera
Futbol

Morata visibilitza la depressió: "Em cordava les botes i volia marxar a casa"

El futbolista madrileny, ara al Milan, ha explicat els problemes de salut mental que ha patit l'últim any

Redacció Esport3Actualitzat

En el món de l'esport encara continua sent poc comú que s'expressi obertament els problemes de salut mental. Excepte en comptades ocasions. En el Dia Mundial de la Salut Mental, el futbolista Álvaro Morata ha explicat la depressió per la qual ha passat els últims temps.

En tenim, però, exemples recents, com els de la gimnasta Simone Biles o el jugador de bàsquet Ricky Rubio. L'últim que ho ha visibilitzat ha estat l'exjugador de l'Atlètic de Madrid, ara al Milan, Álvaro Morata.

El jugador, de 31 anys, ha explicat que va patir una depressió fa uns mesos: "Quan em cordava les botes volia anar-me'n a casa".

"Tres mesos abans de l'Eurocopa considerava si podia tornar a jugar un partit", ha dit a la Cadena Cope.

Álvaro Morata amb el Milan (Reuters)

Aquest estiu el capità de la selecció espanyola va marxar a Itàlia perquè "va arribar un moment que no ho podia suportar". "Per mi el millor era marxar d'Espanya", ha assegurat.

"Quan tens moments durs de debò, depressió i atacs de pànic, és igual la feina que facis, la situació que tinguis a la vida. Tens una altra persona dins que has de lluitar contra ella cada dia i cada nit."

Morata ha detallat situacions que li feien pensar que "alguna cosa anava malament".

"Anava al vestidor i em quedava callat al meu lloc. Després em tancava a l'habitació i lluitava contra el meu cap."

El jugador del Milan ha explicat que ha estat medicat perquè "això és una malaltia com qualsevol altra".

Fora dels camps de futbol, el madrileny ha assegurat que ha viscut moments molt durs i que li feia "vergonya" estar amb els seus fills, després d'haver viscut situacions difícils quan sortia amb ells al carrer.

Anar al contingut