Thomas Tuchel en una imatge d'arxiu
Thomas Tuchel en una imatge d'arxiu (Europa Press)
Futbol

No ha començat i ja el volen fora: Anglaterra clama contra Thomas Tuchel

L'entrenador alemany comença amb mal peu la seva primera experiència al capdavant d'un conjunt nacional

Redacció Esport3Actualitzat

Thomas Tuchel agafarà les regnes de la selecció anglesa el pròxim gener del 2025. El vincle entre les dues parts s'ha fet oficial aquest dimecres, en una roda de premsa a Wembley juntament amb el director general de la federació anglesa (FA), Mark Bullingham. L'alemany, ex del Chelsea, el Dortmund, el Bayern de Múnic i el PSG, entrenarà el combinat nacional anglès fins després del pròxim Mundial, el 2026

Tuchel agafa el relleu a Gareth Southgate, que va ser seleccionador els últims vuit anys, temps en què va arribar a dues finals d'Eurocopa, la del 2020 i la d'aquest 2024. Malgrat això, les fites no han estat suficients. Anglaterra va caure contra Itàlia, als penals, i contra Espanya en un final molt ajustat i la FA li ha buscat un substitut. Els aficionats anglesos ho demanaven a crits. Però hi ha hagut un clamor general en conèixer el nou seleccionador

Passaport equivocat

Tot i que encara no ha començat a treballar amb l'equip, Tuchel ja ha hagut de fer front a les crítiques rebudes per la seva nacionalitat. De moment, l'entrenador s'ho ha pres amb humor. I és que a la roda de premsa de presentació, Tuchel s'ha disculpat per tenir el passaport alemany.

"Ho sento, tinc un passaport alemany. Potser aquests aficionats senten la mateixa passió que jo tinc per la Premier League i pel país, el que m'ha agradat treballar i viure aquí. Tant de bo que pugui convèncer-los i demostrar-los l'orgullós que estic de ser l'entrenador d'Anglaterra."


A Tuchel li van preguntar si cantarà l'himne d'Anglaterra, cosa que no van fer els dos seleccionadors estrangers anteriors: Fabio Capello i Sven-Göran Eriksson. L'alemany va assegurar que no ha pres encara una decisió.

"És un himne molt intens, que he experimentat aquí a Wembley i a la FA Cup. Mostraré el meu respecte. Sempre mostraré els meus respectes al lloc i al país."


Neville apunta a la FA

L'exjugador del Manchester United i de la selecció anglesa Gary Neville ha titllat de "decebedora" la decisió de la federació anglesa. Neville considera que s'hauria de tenir més fe en els entrenadors locals i afegeix que el combinat nacional hauria de tenir un tècnic britànic. Malgrat tot, l'exfutbolista no ha dubtat a lloar la figura de Tuchel com a entrenador. 

"No s'ha de criticar l'FA perquè han escollit probablement el millor entrenador disponible en aquests moments. Però no sé si quadra amb el criteri de St George's Park (seu de l'FA) i la seva fe en els entrenadors anglesos. Ja és difícil veure això a la Premier League; per tant, la sensació és de decepció perquè han buscat un tècnic estranger."

Neville va ser jugador de la selecció nacional del 1995 al 2007, temps en què va estar sota les ordres d'Eriksson i de Capello. "Em vaig adonar que es va fer un gran mal als entrenadors anglesos", ha destacat l'exjugador, qui ha afegit que se'ls ha de "donar bola" al seu país.

Anar al contingut