El Camp Nou és un dels aspirants a acollir la final del Mundial del 2030
El Camp Nou és un dels aspirants a acollir la final del Mundial del 2030 (FCB)
Copa del Món

Nou pal al Bernabéu per la final del Mundial 2030: "El rival del Camp Nou és Casablanca."

Actualment, l'estadi madrileny no compleix un dels principals requisits de la FIFA per acollir una cita com la final d'una Copa del Món

Redacció Esport3Actualitzat

La lluita per ser la seu de la final de la Copa del Món de futbol del 2030 és entre tres estadis: el nou Camp Nou, el Santiago Bernabéu i l'estadi Hassan II, de Casablanca. Aquest últim, encara sense construir, serà el que tindrà la capacitat més gran, amb 115.000 espectadors, seguit de prop per l'Spotify Camp Nou, que disposarà de 104.000 seients.

Precisament, la capacitat és un dels principals inconvenients que té el Santiago Bernabéu. Dels tres estadis, el madrileny és el que té l'aforament més limitat, amb 85.000, per la qual cosa no compleix un dels requisits de la FIFA per acollir un esdeveniment com la final d'un Mundial.

I és que és necessari que hi hagi un aforament de 80.000 seients nets, és a dir, sense tenir en compte premsa i altres compromisos de la FIFA. Ho ha recordat David Escudé, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, en una entrevista al programa "Tot Costa", de Catalunya Ràdio.

"Ara com ara, segons els requisits FIFA, el Bernabéu no podria ser seu d'un Mundial de futbol. En canvi, el nou estadi que s'està construint al Marroc i, evidentment, el Camp Nou, sí. Ara mateix, el nostre rival no seria el Bernabéu, que es queda petit al costat del nou Camp Nou, i seria el Marroc."

Enmig de la celebració de la Copa Amèrica de vela, el regidor ha demostrat l'ambició de l'Ajuntament per afrontar reptes esportius i ha deixat clar que "Barcelona està capacitada per acollir qualsevol esdeveniment". En referència a la final de la Copa del Món de futbol, David Escudé ha explicat que treballarà "de forma seriosa" perquè sigui una realitat.

"És una de les coses que tinc al cap i treballaré de forma seriosa per fer-ho possible. Es va parlar amb qui s'havia de parlar per fer saber que Barcelona i el Camp Nou estaven preparats per ser seu d'una final d'un Mundial de futbol."

Anar al contingut