El Mundial de Qatar, en el punt de mira internacional (Reuters)

Noves crítiques a Qatar pels atacs als drets humans com a organitzadora del mundial

La FIFA no ha volgut afrontar el problema dels milers de treballadors que han mort durant la construcció dels estadis i instal·lacions mundialistes
Ruth Gumbau Actualitzat
TEMA:
Mundial Qatar 2022

El Consell d'Europa ha debatut aquest dimecers sobre l'actuació de Qatar en l'organització del mundial de futbol, que comença el 20 de novembre. Ha estat en una sessió de l'Assemblea Parlamentària del CE dedicada a la situació dels obrers que han construït els estadis i les infraestructures per al pròxim mundial. 

El secretari general adjunt del CE, Bjorn Berge, ha reconegut que el país ha registrat "avanços importants en matèria de drets laborals", però que no són suficients, i ha destacat que "la situació dels treballadors continua sent preocupant". També ha criticat que es triés Qatar com a seu sense haver acreditat un acatament dels drets humans universals:

"El compliment dels estàndards internacionals ha de ser un requisit previ i no pas un objectiu a assolir" per poder ser candidat a un esdeveniment com el Mundial."

 

 

La FIFA es defensa

En l'assemblea també hi ha participat el secretari adjunt de la FIFA, Alisdair Bell, que ha assegurat que el Mundial de Qatar serà "el primer gran esdeveniment esportiu que deixi un llegat positiu durador en termes de drets humans i laborals".

Bell ha considerat que el Mundial ha estat el catalitzador del que ha qualificat com "un progrés real i tangible que ha afectat la vida de centenars de milers de persones" i ha demanat que això continuï un cop s'acabi la competició. 

La FIFA no ha volgut afrontar el problema dels treballadors que han mort durant la construcció dels estadis i instal·lacions mundialistes. L'explotació laboral i la mortalitat entre l'exèrcit de treballadors de Qatar 2022 és l'aspecte més immoral dels molts que envolten els preparatius del proper Mundial de futbol. Més de 6.500 operaris immigrants han perdut la vida en les obres de construcció dels estadis on, a partir del novembre, s'ha de disputar l'esdeveniment, segons va destapar una investigació de The Guardian. No obstant, no tothom ho veu tan escandalós.

Pel president de la FIFA, Gianni Infantino, en un exercici de cinisme, va arribar a dir que aquests treballadors arribats de l'Índia, Pakistan, Nepal, Bangladesh i Sri Lanka "estan orgullosos de tenir l'oportunitat d'aixecar els estadis d'un torneig d'aquesta magnitud".
 

La preuada Copa del Món per la qual lluitaran 32 seleccions (EFE)

 

El col·lectiu LGTBI, un dels més afectats

En aquest sentit, Lise Klaveness, presidenta de la Federació Noruega de Futbol, que ha estat una de les més crítiques amb Qatar, ha reconegut que "s'han fet passos en la direcció correcta". Tot i això, ha titllat d'"inacceptable" l'atribució del Mundial a aquest país

Klaveness també ha recordat que no s'ha investigat amb transparència les morts de treballadors i ha mostrat la seva inquietud per la seguretat dels homosexuals durant la competició en un país que no respecta els drets d'aquestes persones.

Precisament, aquesta setmana, Harry Kane ha avisat que portarà un braçalet amb la bandera del col·lectiu LGTBI i que ho farà amb permís o sense de la FIFA, encara que s'exposi a una sanció.

Kane, juntament amb nou capitans més, portarà el braçalet, creat per la campanya "One Love". La iniciativa ha estat creada pels Països Baixos i s'hi han adherit Anglaterra, Bèlgica, França, Alemanya, Noruega, Suècia, Suïssa, Gal·les i Dinamarca.

Precisament aquest país ha encetat una mena de boicot al Mundial. Hummel ha fet públic el disseny de la samarreta de Dinamarca per al mundial. Hummel ha volgut fer una protesta contra Qatar i la seva vulneració dels drets humans. És per aquest motiu que la marca esportiva ha atenuat tots els detalls de la samarreta, inclús el logotip.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut