Oficial: Szczesny ja és nou porter del Barça i s'ha fotografiat amb el president Joan Laporta

Oficial: Szczesny signa com a nou porter del Barça fins a finals de temporada

El porter polonès de 34 anys fa marxa enrere en la seva prematura retirada professional per cobrir la llarga baixa de Ter Stegen
Redacció Esport3 Actualitzat

Wojciech Szczesny ja és del Barça. El porter polonès, present dimarts a Montjuïc en la victòria sobre el Young Boys (5-0), ja ha signat la seva vinculació amb el club fins a final de temporada. El president Joan Laporta li ha donat la benvinguda i a partir d'ara es posarà a disposició de Hansi Flick.

Szczesny, el primer nom de la llista

Tan bon punt es va certificar la greu lesió de Marc-André ter Stegen, el Barça va tenir clar que havia d'anar a buscar un porter sense equip. El primer candidat que es va sondejar ja va ser Wojciech Szczesny.

El porter de 34 anys havia anunciat el seu adeu al futbol aquest estiu després de rescindir el contracte que l'unia amb la Juventus, que acabava el juny del 2025. No volia ser suplent del menys experimentat Michele Di Gregorio, ni anar a parar a un equip sense opció de títols. L'interès del club blaugrana li ha fet replantejar la prematura retirada.

El factor Lewandowski i dues condicions

Un altre moviment que va acabar de convèncer el futbolista va ser la trucada que li va fer el capità de la seva selecció i amic, Robert Lewandowski. Tots dos són de Varsòvia i les famílies tenen bona relació. Des d'un primer moment el va atraure la proposta d'un club gran d'Europa com el Barça, que complementarà un currículum en què destaquen clubs com l'Arsenal, la Roma o la Juventus. No ha posat dificultats econòmiques; però, en canvi, hauria posat un parell de condicions: accepta només un sol any de contracte i per ser titular. Sobre això últim, s'ha pronunciat el tècnic Hansi Flick, advertint-lo que al Barça ningú te garantit un lloc a l'onze.

Szczesny parla a cau d'orella amb Lewandowski després d'un partit de Polònia (Europa Press)

La seva família, amb qui residia a la ciutat andalusa de Marbella, s'havia fet il·lusions de començar una nova vida. Un aspecte que explica que prefereixi un contracte curt. 

Szczesny, l'únic porter capaç de parar un penal a Leo Messi en un Mundial, comença l'aventura blaugrana amb l'esperança de prendre-li el lloc a Iñaki Peña, actual amo de la porteria de Montjuïc. 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut