El govern espanyol rebutja la Superlliga i demana als clubs fundadors que tornin al diàleg
- TEMA:
- Superlliga
La creació d'una Superlliga europea al marge de la UEFA ha transcendit dels límits del futbol i s'ha convertit en un afer polític. Aquest dilluns, el govern espanyol ha mostrat el seu rebuig a la creació d'aquesta nova competició i ha demanat als tres clubs de la lliga espanyola que donen suport a la iniciativa (Barça, Reial Madrid i Atlètic de Madrid) que tornin al camí del diàleg per trobar una solució pactada.
Segons ha informat l'executiu espanyol a través d'un comunicat, el rebuig a aquesta proposta es fonamenta en el fet que entén que ha estat pensada i proposada sense comptar amb les organitzacions representatives d'aquest esport, tant nacionals com internacionals.
Dos dels principals dirigents polítics europeus també s'hi han mostrat frontalment en contra: Emmanuel Macron i Boris Johnson.
El president de la República Francesa, Emmanuel Macron, ha celebrat en un comunicat oficial que cap club francès s'hagi sumat a una iniciativa que "amenaça el principi de solidaritat i de mèrits esportius", segons un comunicat divulgat per l'Elisi.
Pel que fa a Boris Johnson, el primer ministre britànic també s'ha oposat al desenvolupament de la nova competició, i això que 6 dels 12 clubs fundadors són anglesos:
"Els plans de la Superlliga europea farien molt mal al futbol i donem suport a les accions que emprengui la família del futbol. Colpejaria el cor del futbol nacional i afectaria els seguidors a tot el país. Els clubs implicats han de respondre davant dels seus seguidors i tota la comunitat del futbol abans de continuar endavant."
També la Unió Europea s'ha mostrat formalment en contra de la iniciativa dels clubs més poderosos del continent. Margaritis Schinas, vicepresident de la Comissió Econòmica Europea, considera que aquest pla atempta directament contra els valors fonamentals d'Europa.
- ARXIVAT A:
- Superlliga