futbol

Ousmane Dembélé entra en campanya i crida a la mobilització contra l'extrema dreta: "Ha sonat l'alarma!"

L'extrem gal no desaprofita l'oportunitat de demanar als seus compatriotes que vagin a votar en les eleccions legislatives

Redacció Esport3Actualitzat

Amb la mateixa velocitat que Ousmane Dembélé encara rivals per la banda, el president francès Emmanuel Macron va convocar eleccions legislatives quan diumenge va veure que la ultradreta de Marine Le Pen arrasava en vots a les europees. Malgrat la bunquerització habitual de les seleccions de futbol prèvia a una gran cita com l'Eurocopa, l'internacional ex del Barça s'ha pronunciat amb contundència sobre l'avançament electoral.

L'ascens de Reagrupament Nacional no ha agradat a l'extrem, nascut a hora i mitja de París de pare malià i mare francesa --tot i que amb ascendència mauritana i senegalesa-- i musulmà practicant. "Prendre una posició? No és que no ho vulgui, però crec que la situació a França... ha sonat l'alarma. Ens hem de mobilitzar i anar a votar tots", ha advertit Dembélé en unes paraules que recorden les expressades per Zinedine Zidane abans dels comicis del 2002.

En un context de missatges dirigits per la UEFA, que dijous va censurar una pregunta de TV3 a Ilkay Gündogan sobre l'arribada de Hansi Flick al Barça, la implicació del crac del PSG pot sacsejar un sector de la societat gal·la de cara a les eleccions del 30 de juny, data de la primera volta en plena celebració de l'Eurocopa.

ARXIVAT A:
Dembélé
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut