Aitana Bonmatí i Pedri González amb el guardó Premi Barça Jugadors 2021-22
Aitana Bonmatí i Pedri González, distingits amb el Premi Barça Jugadors 2021-22 (EFE)
Barça

Pedri i Aitana, guanyadors del Premi Barça Jugadors pel seu joc net

El guardó de l'Agrupació de Jugadors del Club reconeix la conducta esportiva i coherent amb els valors de l'esport dels jugadors del primer equip

Redacció Esport3Actualitzat

Els jugadors del Barça Pedri González i Aitana Bonmatí han estat guardonats amb el Premi Jugadors 2021-22. Ho ha decidit el jurat reunit aquest dilluns 20 de febrer a partir dels resultats d'una votació entre l'afició blaugrana. Aquesta distinció destaca el jugador i la jugadora del FC Barcelona amb més "fair-play" i amb valors com la humilitat, la modèstia i el lideratge. La jugadora de Sant Pere de Ribes guanya el premi per segona temporada consecutiva; en canvi, Pedri estrena el palmerès. En aquesta edició, Pedri s'ha impusat a Araujo i Ter Stegen i, Aitana, a Alexia i Mapi León.

De Pedri, el jurat ha destacat principalment la seva humilitat i modèstia. També la discreció, i tot i la seva joventut, la imatge que d'ell tenen les noves generacions blaugranes, que ja el veuen com un nou referent.

El canari també ha aprofitat l'entrega del premi per parlar de la seva lesió:

"És un pal, va arribar en un moment en què em sentia molt bé, però ja estic recuperant-me, intentant treballar al màxim per estar amb l'equip com més aviat millor per poder fer el que més m'agrada al cap i a la fi, que és jugar".

En el cas d'Aitana, el jurat ha valorat el seu joc solidari i la seva capacitat de lideratge com a capitana, amb gestos al llarg de la temporada. Un exemple va ser a la final de la Champions de Torí, quan va exhibir orgullosa la medalla de subcampiona davant les càmeres i va posar en valor el camí recorregut per l'equip a la competició, tot i haver perdut.

"Vaig ensenyar la medalla a la final de la Champions perquè en el futbol guanyes i perds, però també és un camí perquè arribar a una final de Champions mai és fàcil. Però vam guanyar més que perdre per omplir el Camp Nou en diferents ocasions i desplaçar tanta afició a Torí."

Paral·lelament, el jurat ha volgut fer una menció pública per a Melanie Serrano, que, tot i no estar a la llista de finalistes, se li reconeix el valor del compromís absolut amb el FC Barcelona. La jugadora, que l'any passat va penjar les botes, va estar 18 anys al conjunt blaugrana i ha estat un exemple de conciliació entre l'esport professional i la vida personal.

Anar al contingut