Aquest és el trofeu que es dona al guanyador del Mundial de Clubs

El pas de l'Atlètic obliga el Barça a recalcular la ruta per arribar al Mundial de Clubs

Eliminar el Nàpols havia donat esperances als culers, però la gesta "colchonera" torna a fer que la missió sigui costeruda
Redacció Esport3 Actualitzat

O arribar a semis guanyant els dos partits de quarts i que l'Atlètic de Madrid quedi eliminat perdent-ho tot. O guanyar la Champions 23-24. Resumidament, aquestes han passat a ser les dues vies perquè el Barça pugui ser al Mundial de Clubs 2025.

Després d'eliminar l'Inter als penals, els "colchoneros" tenen 65 punts, mentre que el pas del Barça a costa del Nàpols va fer pujar el comptador blaugrana fins als 59 punts. Eixugar aquests 6 punts es presenta ara com una missió, pràcticament, impossible, tenint en compte l'entitat dels rivals i el sistema de puntuació. Es donen 2 punts per victòria i 1 punt per empat, i 1 punt més per passar a semifinals.

En l'escenari més positiu per als culers, que seria avançar a semifinals amb un ple de victòries, i que els matalassers no en guanyessin cap i, per tant, quedessin fora de la màxima categoria, el Barça afrontaria les "semis" a 1 punt dels madrilenys.

Això sí, cal recordar que en igualtat de punts, el Barça, per haver-ne obtingut més en la present edició de la competició, seria qui obtindria l'accés al Mundial.

 

Europa hi tindrà dotze representants: quatre són els campions de la Champions des de l'edició del 2020-21 fins a la del 2023-24, i els altres vuit seran els que tinguin més punts en aquestes mateixes edicions. 

Aquest torneig es jugarà cada quatre anys en els anys previs de Mundial. És a dir, si la primera edició serà el 2025, la següent serà el 2029.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut